Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potraga za Matejem Perišem (27) traje više od mesec dana, a istraga za Splićaninom zasad nije dala informacije o tome šta se u noći između 30. i 31. decembra dogodilo nestalom mladiću. Njegov otac Nenad u razgovoru za Nova.rs ističe da mu je ceo slučaj zagonetan.

„Nažalost, nema nikakvih novih informacija. Prekjuče sam se odvezao do Smedereva, da vidim kako izgleda Dunav tamo, jer je potraga po reci i interesovalo me je kako izgleda u tom delu. Takođe, juče sam ponovo bio i kod Savanove, gledao sve stvari, razmišljao kako se sve desilo, i sve zajedno mi je i dalje veoma zagonetno. Taj put, njegov dolazak do Savanove, udaljenost od kluba.. Ne znam da se na toj temperaturi može plivati ispred „Gotika“. Verujem svim podacima, ali mi je, opet, sve nekako zagonetno“, ističe Periš i dodaje:

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Da čovek skoči, uđe u vodu, nakon njegovog prethodnog ponašanja, komuniciranja sa taksistom, ne mogu verovati. Pokušavam biti realan, najsretniji bih bio kada bih uspeo da shvatim celu istinu i šta se dogodilo.. Ali, sve mi je to zajedno neshvatljivo“, ističe otac nestalog mladića.

Periš u razgovoru za naš portal ističe i da se svakog dana budi sa novom nadom da će se nešto dogoditi i pojaviti neki novi trag.

„Nadam se svakog dana da će se nešto dogoditi. Nažalost, pojavljuju se informacije koje nisu bitne. Ja sam rekao ko je Matej bio i šta je bio. On je bio sportista, imao je završenu školu, devojku, definisan život, znao je šta će raditi za dva meseca, godinu dana. Mladi momak koji je znao šta hoće. Nije mi jasno šta ta priča oko narkotika bi trebalo da proizvede? Jedino je bitno da ga pronađemo“, kaže Periš, koji se osvrnuo na navode u medijima da je Matejevo društvo kobne večeri konzumiralo „spid“.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Ističe i da se nada da će cela potraga imati srećan ishod.

„Ja još verujem da će se Matej pronaći i da će to biti sretni ishod“, kaže Nenad.

Pročitajte još:

Podsetimo, Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu. Mladić je uoči Nove godine sa društvom došao u Beogradu, u nameri da se provedu. Oni su kobne večeri najpre bili na večeri, a potom su izašli u klub „Gotik“ u Beton hali.

U jednom trenutku, mladić je iz nepoznatih razloga izašao iz kluba, a potom su ga nadzorne kamere nekoliko lokala usnimile kako trči ulicama, zaustavlja taksi, a potom se spušta stepenicama kod restorana „Savanova“, koje vode ka reci Savi.

Nakon toga više nije viđen. Nestanak je prijavljen sutradan, a njegovi drugovi su posumnjali da se nešto dešava nakon što su uočili da je Matej ostavio jaknu u klubu.

Foto:Dragan Mujan Nova.rs

Potraga za Matejem traje punih mesec dana, a skoncentrisana je na reon oko Velikog ratnog ostrava, kao i reku Savu. Takođe, signal telefona mladića poslednji put je lociran nedaleko od Velikog ratno ostrava.

BONUS video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare