Povodom svedočenje inspektora Slobodana Milenkovića, koji je otkrio aferu "Jovanjica", a koje je zakazano za 6. i 8. septembar, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas, pre sastanka opozicije, da će zatražiti da se Skupštini dostavi njegovo svedočenje od 1. i 2. septembra.

“Sa inspektorom Milenkoovićem treba sa njim da svedoči i mladi, hrabri policajac (Milan) Isakov, koji je bio prisutan sa Milenkovićem u trenutku hapšenja (Predraga) Koluvije, kad je pokazao lažnu legitimaciju. Uprkos činjenici što 6. septembra postoji mogućnost da inspektor Milenković iz zdravstvenih razloga neće svedočiti, želim nešto da istaknem. Već danas, a sutra i na skupštinskom Odboru za unutrašnje poslove tražiću da se poslanicima da na uvid izjava inspektora Milenovića koju je u petak dao Trećem odeljenju, a zatim 2. septembra i u UKP. Na osnovu te izjave došli smo do saznanja da je opasnost ogromna, da je njegovo ubistvo do krajnjih priprema završeno. Takva situacija ne može da se završi samo saopštenjem”, rekla je Tepić.

Foto: M.K./ATAImages

Prema njenim saznanjima, nisu tačne informacije koje su dospele u javnost da su Milenković i Mitić odbili zaštitu.

“Imam saznanja da nisu odbili obezbeđenje državnih institucija, iako je ispinovano da jesu. Oni su odbili da to čini JZO (Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata), jedinica čiji je komandant Marko Kričak, za kojeg postoje operativna saznanja da je povezan sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem. Oni samo njih nisu smeli da pošalju. Gašić samo JZO nije smeo da pošalje. Evo pitam i Gašića zašto im nije dodelio Specijalnu antiteroističku jedinicu, i ova jedinica može da štiti policajce. Očekujem u nekom raspletu da se to i dogodi”, zaključila je Tepić.

Dušan Mitić i Slobodan Milenković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić nedavno su smenjeni za svojih mesta u MUP, čime je nastavljen njihov progon zbog otkrivanja „Jovanjice“ i hapšenja vlasnika imanja Predraga Koluvije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare