Foto: Nova.rs

Slučaj ubistva porodice Đokić, odnosno supružnika Gorana (57) i Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), šokirao je srpsku javnost. Brutalna likvidacija tročlane porodice, koja je nakon zločina zapaljena, ne prestaje da intrigira, a ono što je najčudnije jeste da se nestanak, ubistvo i pronalazak tela Đokića odvio na potezu od svega tri kilometara.

Pročitajte još:

Đokići u nedelju, 26. septembra, iz Aleksinca odlaze u obližnje mesto Moravac, na porodični ručak. Nakon provedenog dana u selu, se oko ponoći vraćaju se za Aleksinac.

Sigurnosne kamere poslednji put su snimile automobil porodice u 00.10 kod auto-periodnice na izlazu iz Žitkovca, na putu između Moravca do Aleksinca. Inače, reč je deonici puta koja je dugačka tri kilometara.

Aleksinac, potraga za nestalom porodicom Foto: Privatna arhiva

Ipak, najverovatnije se na pomenutoj deonici Đokići susreću s napadačem, ili sa više njih.

Pretpostavlja se da su nedugo nakon što su poslednji put viđeni, oteti, a potom brutalno ubijeni i spaljeni.

Višednevna potraga za Đokićima završila se u subotu, kada je na nepristupačnom delu pronađen zapaljeni automobil porodice.

Foto:Nova.rs

On je pronađen kod mosta u naselju Tešići, prema Trnavi, desno od puta pored Morave.

Istog dana, nekoliko sati kasnije, pronađena su i dela ubijenih Đokića, koja su bila bačena u jamu, zapaljena i prekrivena daskama. Reč je mestu u ataru sela Moravac i to samo desetak kilometara dalje od mesta na kome je nađen automobil.

Mesto i rupa gde je spaljena porodica Đokić, Djokić,
Foto: Nova.rs

Za razrešenje slučaja ključna su tri mesta: Aleksinac, odakle su Đokići krenuli, Tešica gde je zatečen automobil, i Moravac mestu u kome su tela pronađena.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Podsetimo, tela porodice Đokić pronađena su u subotu, nakon šestodnevne potrage.

Policija traga za napadačima, a kako je ranije ministar policije Vladimir Rebić izjavio, ubica je zločin počinio za 70 minuta.

Reč je planiranom aktu, te je ubica za to pripremio i benzin. Motiv zločina zasad nije poznat, a pretpostavlja se da ima veze sa novcem, s obzirom da će Đokić bio poznat u Aleksincu kao osoba koja daje novac na kamatu,

BONUS video: Zapaljen „pasat“ porodice Đokić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare