slikanje, tržni centar
Foto: Shutterstock

Hapšenje muškarca (70), koji je snimao devojkama ispod suknje u tržnom centru na Voždovcu, samo je ponovo pokrenuo pitanje manijaka koji vrebaju mlade žene, ali i devojčice na javnim mestima. Proteklih meseci javnost Srbije imala je priliku da vidi čak nekoliko hapšenja manijaka, koji ne prezaju ni od čega, pa tako uhode devojke i u tržnim centrima, naočigled brojnih građana.

Policija je tokom vikenda uhapsila muškarca, koji se sumnjiči da je u tržnom centru u beogradskoj opštini Voždovac mobilnim telefonom snimao ispod suknje 27-godišnju devojku.

Pročitajte još:

Prilikom pretresa, kod osumnjičenog je pronađen telefon u čijoj memoriji je bio inkriminišući snimak, ali i nekoliko stotina drugih snimaka i fotografija na kojima se vidi donji veš ispod suknja i haljina nepoznatih devojaka i žena.

Manijaku su stavljene lisice na ruke, a protiv njega podneta je krivična prijava.

Prema dosadašnjim saznanjima, manijak je duže vreme vrebao mlade devojke po tržnom centru, a podsetimo, ovo nije usamljeni slučaj. Naime, proteklih meseci bilo je čak nekoliko identičnih slučajeva. Manijaci su uglavnom vrebali mlađe devojke, a dešavalo se i devojčice, po javnim mestima, neretko tržnim centrima, a u nameri da zadovolje svoje bolesne instinkte nisu prezali ni od brojnih građana koji su se zadesili u objektu.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs/Ilustracija

Javnost Srbije se i dalje živo seća slučaja devojčice koju je, u aprilu ove godine, seksualno napastvovao stariji čovek. Napad se dogodio oko 19 časova u jednom tržnom centru u Beogradu na Zvezdari, kada je osumnjičeni manijak pokušao da siluje devojčicu (10). Uvukao ju je u toalet, a njena sestra je na sreću videla šta se dešava i ne možemo da verujemo da više ne postoji mesto na kojem možemo da se osećamo bezbedno.

Napad se odigrao naočigled mnogo dece i roditelja koji svakodnevno dolaze na plato tržnog centra a koji ima igraonicu za decu i obezbeđenje.

Na sreću, osumnjičenom su ubrzo stavljene lisice na ruke.

Aktivni tokom leta

Po svemu sudeći, seksualni manijaci najaktivniji su tokom letnjih perioda. I prošle godine bilo je nekoliko napada, a javnost Srbije najviše je potresao slučaj koji se dogodio u Nišu.

Naime, tada je niška policija uhapsila M.M. (43) iz tog grada zbog polnog uznemiravanja, odnosno jer je tokom jula meseca fotografisao žene tako što bi im podmetnuo telefon ispod suknji i haljina.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Ilustracija

Osumnjičeni se uglavnom kretao po tržnim centrima i parfimerijama znajući da tamo može pronaći mlade žene i da iskoristi njihovu nepažnju, neprimereno ih slikao. Birao je devojke i žene u kraćim suknjama i haljinama, čekao da se okrenu, a zatim bi im zavukao telefon ispod odeće. Nijedna od njih nije ga primetila, a otkriven je zahvaljujući radnici jedne parfimerije koja ga je uočila i pozvala policiju.

Ipak, kako nije utvrđeno da li je osumnjičeni manijak te fotografije distribuirao, on se susreo sa krivičnom prijavom za polno uznemiravanje.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare