Prošlo je tačno tri meseca od pucnjave u školi na Zvezdari, od kada je cela Srbija zavijena u crno. Na ovaj kobni datum oglasila se i majka jedne od stradalih devojčica, koju je ubio njen vršnjak.

„Kako je divno to da niko ne mora čekati ni trenutak da bi počeo svet činiti boljim“, objavila je Nina Kobiljski, majka ubijene devojčice iz Ribnikara, uz objašnjenje da je ovo izabrani citat njene ćerke.

Takođe, napisala je i da je „Sreća“ izabrana najlepša reč njene ćerke.

Njena ćerka je jedna od deset žrtava zločina koji je zauvek promenio Srbiju, kada je dečak ubica tog 3. maja ušetao u školu sa očevim oružjem, piše Blic.

On je ubio osam devojčica, jednog dečaka i čuvara škole Dragana Vlahovića.

Roditelji ove devojčice neretko na društvene mreže objavljuju potresne reči o tragediji.

Pročitajte još:

„Koliko je tu svetova zapravo razoreno?“

„Kako misliti i kako živeti? Zašto nas zovu roditeljima „stradale“ dece? Nisu naša deca stradala nesrećnim spletom okolnosti, naša deca su ubijena (streljana, likvidirana) sa vrlo jasnom namerom, planom i željom za fatalnim ishodom… ništa se tu slučajno nije desilo… slučajno su se samo neki spasli… I kako sada žive, dišu i uopšte postoje roditelji ubijene dece? Kakvo je detinjstvo i mladost braći i sestrama, kakva je starost bakama i dekama? Kakav je život ranjenih i kolike su traume preživelih? Koliko je tu zapravo svetova razoreno? Može li se ovo popraviti? – ne može! Mogu li se deca vratiti? – ne mogu! A da li je važno ipak utvrditi odgovornosti u ovom zlodelu? – Važno je! Važno je kako se nikad ovako nešto ne bi ponovilo“, napisao je nedavno Dragan Kobiljski, otac ubijene E.K.

VIDEO: Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dečaka koji je ubio 10 osoba u školi Vladislav Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare