Slobodan i Milanka Negić roditelji Sofije Negić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu danas bi svedočenjem oštećenih trebalo da se nastavi suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, i ranio šest osoba.

Suđenje je počelo u oktobru, a do sada su saslušani članovi porodica Božović, Čikić, Martinović, Aćimović, Vlahovići, Kobiljski, Anđelković, Asović i Negić.

Danas bi trebalo da bude saslušana Milanka Negić, a potom i braća i sestre ubijene dece.

Sud je odlučio da taj deo suđenja zatvori za javnost jer su većina njih maloletnici.

Nakon saslušanja svih tužitelja, odnosno članova porodice ubijenih, trebalo bi i tuženi (Kecmanovići) da budu saslušani.

PROČITAJTE JOŠ:

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužitelja, odnosno članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Foto:Nova.rs

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Foto: Nova.rs

Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Vodi se, takođe, i parnični postupak protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije i tu tužbu su podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka tog tada ubijena.

Tužbu protiv Kecmanovića nedavno je podnela i nastavnica koja je tada teško ranjena.

BONUS VIDEO: Potresna svedočenja roditelja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar