Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Jelena Đorđević, majka dečaka (8) koga su vršnjaci iz odeljenja brutalno pretukli u igraonici, dala je izjavu u policiji koja je pokrenula postupak zbog vršnjačkog nasilja.

Mučan snimak iz jedne vranjske igraonice, na kome se vidi grupa mališana od 7-8 godina, kako „love“ a potom besomučno tuku svog druga iz odeljenja, šokirao je celu Srbiju. Majka dečaka koji je žrtva vršnjačkog nasilja, Jelena Đorđević, rešila je da stvari istera do kraja.

Pročitajte još:

„Ne dao Bog nikome da doživi ono što smo mi doživeli. Evo, baš sad idem iz policije, saslušali su me i zahvalna sam im na tome. Pokrenut je postupak i ne mogu o tome da pričam“, rekla je za Nova.rs majka napadnutog dečaka.

Po njenim rečima, ovo nije prvi napad na njenog sina, ali je prvi put da je ceo slučaj prijavljen i da su nadležni reagovali, makar MUP, jer je škola, kao i u prethodnim slučajevima, ostala nema.

Policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Niko od roditelja dečaka koji su tukli mog sina nije se javio da se izvini. Niko iz škole se, takođe, nije javio niti oglasio. Ja ranije nisam prijavljivala nasilje nad mojim sinom, iz škole su govorili da će sve biti rešeno, gledali su da zataškaju. Čak je učiteljica moje dete pitala: „Kako samo tebe da tuku?“ Tako ne postupa pedagog koji treba da vaspitava decu“, ogorčena je Jelena Đorđević.

Po njenim rečima sve je počelo još u prvom razredu verbalnim nasiljem, ali tada nisu reagovali, jer nisu pridavali značaja i mislili su da je to dečiji nestašluk.

„Nazivali su ga pogrdnim imenima, nadimcima, ali mi nismo obraali previše pažnje, mislili smo da će proći. Sinu smo rekli da je to u redu, da se i mi tako šalimo u kući. Ali, onda su krenuli i fizički napadi, počeli su da ga tuku i napadaju, a u školi su sve to „gurali pod tepih“. Onda je u igraonici „kap prelila čašu“ i rešili smo sve da obelodanimo“, rekla je Jelena Đorđević za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Škola u Beogradu zataškava seksualno nasilje zbog „ugleda“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar