Miodrag Majić Foto: Ivan Dinić/Nova

Situacija u našem sistemu je takva da, sve i da sada imamo nekog hiperprofesionalnog i poštenog tužioca, koji bi beskrupulozno i istinito počeo da ispituje da li su najviši državni organi znali šta se dešavalo u Jovanjici, onog trenutka kada bi se približio prvoj političkoj figuri, postupak bi bio obustavljen, smatra Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Tog bi trena, procenjuje sudija Majić za N1, ministar policije (koji je uvek jedan od najviših partijskih ljudi), onemogućio dalju istragu.

Međutim, čak bi u ovakvom sistemu taj tužilac imao mehanizme da nešto uradi, dodao je.

„Profesionalna čast bi mu nalagala da izađe u medijie i da kaže građanima da svoj posao ne može da obavlja jer je sprečen od strane partijskih kadrova vladajuće stranke i da nakon toga podnese ostavku. Takva stvar bi u naš život uvela odgovornost i tog sledećeg koji dođe na to mesto stavila pod drugačiju lupu javnosti“, rekao je Majić, gostujući u emisiji Iza vesti na N1 televiziji.

Komentarišući oglašavanje Predraga Koluvije u medijima, on je rekao da nije problem što čujemo njega, već što ne čujemo republičkog i druge nadležne tužioce u ovom postupku.

„Zašto nam oni ne objašnjavaju zbog čega niko od ljudi koji su svedočili o sprezi državnog vrha i Jovanjice nije saslušan, već nam naprotiv objašnjavaju zašto niko od od njih ne sme da bude saslušan“, pita se Majić.

Majić je ocenio da je tačka preloma u kojoj smo prihvatili bezakonje bila Savamala, a da je Jovanjica metastaza tog potpunog bezakonja.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Miodrag Majić o pravosuđu između politike i medija i javnim suđenjima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar