Ilustracija Foto:Shutterstock

Policija je identifikovala i privela G.P. (21) majku koja je svoju bebu od godinu i po dana, u noći između 9. i 10. januara, u kolicima ostavila na trotoaru u jednoj ulici u Kragujevcu. Osnovni sud je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, ovoj majci odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Uhapšena majka se sumnjiči da je izvršila krivično delo kršenje porodične obaveze. Osnovni sud odredio je pritvor  do 30 dana za G.P. (21), zbog postojanja sumnje da bi boravkom na slobodi mogla da ometa postupak uticajem na svedoke, rečeno je našem portalu u kragujevačkom Osnovnom sudu.

Podsetimo, slučajni prolaznik je u rano jutro 10. januara, oko tri sata iza ponoći, na trotoaru u Zmaj Jovinoj ulici pronašao kolica u kojima je bila beba i odmah obavestio policiju.

Napuštenu bebu pregledala je ekipa Hitne pomoći i ustanovila da je zdrava i bez ikakvih povreda. Hitna pomoć je potom bebu prevezla na Kliniku za pedijatriju radi detaljnijeg pregleda, a o celom slučaju odmah je obavešten Centar za socijalni rad.

U Centru su za Nova.rs potvrdili da su preduzeli sve poteze koji su u njihovoj nadleženosti i da je napuštena beba odmah smeštena u urgentnu hraniteljsku porodicu.

BONUS VIDEO: Masovna tuča u Novom Pazaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar