Vojkan Krstić Foto:Facebook/Vojkan Krstic

Viši sud u Beogradu u celosti je usvojio zahtev Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za privremeno oduzimanje imovine od osumnjičenog Vojkana Krstića.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Vojkanu Krstiću je privremeno oduzeto 12 nepokretnosti među kojima su poljoprivredna zemljišta u Beogradu i okolini, stan u Beogradu i stambeni objekat takođe u Beogradu, zatim 5 luksuznih automobila, motocikl i tri priključna vozila, kao i novčana sredstva sa bankovnog računa u iznosu od više od milion dinara.

Pročitajte još:

Privremeno upravljanje oduzetom imovinom rešenjem sudije povereno je Direkciji za upravljenje Ministarstva pravde Srbije.

Više javno tužllaštvo u Beogradu podseća da se pred Posebnim odeljenjem ovog tužilaštva protiv Vojkana Krstića vodi istraga zbog sumnje da je kao vlasnik firme „Elita gradnja“ d.o.o. Beograd oštetio budžete tri beogradske opštine za oko 10 miliona dinara, a svojoj firmi u tom iznosu pribavio protivpravnu imovinsku korist, na ime uvećanih iznosa za usluge odnošenja smeća i šuta sa teritorija ovih opština.

Okrivljeni Vojkan Krstić se nalazi u pritvoru.

Vojkan Krstić Foto: Youtube

Takodje, tužilaštvo ukazuje da je iz izveštaja Jedinice za finansijske istrage MUP-a Srbije i celokupnih spisa predmeta utvrdjeno postojanje očigledne nesrazmere izmedju zakonitih prihoda i rashoda okrivljenog iz čega dalje proizilazi osnovana sumnja da su pokretne i nepokretne stvarikoje su mu privremeno oduete, stečene izvršenjem krivičnog dela.

Zbog toga postoje razlozi koji opravdavaju potrebu za privremenim oduzimanjem imovine, odnosno jer postoji verovatnoća da bi kasnije oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela bilo otežano ili onemogućeno.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za preprodaju heroina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar