Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U utorak, u zoru, na auto-perionicu “V&S” u spuškom naselju Grbe bačen je eksploziv koji je pričinio malu materijalnu štetu, kazali su Vijestima u tom objektu. Taj objekat u vlasništvu je Svetozara Stanišića, čiji sinovi Vidoje i Saša Stanišić su, prema policijskim podacima, bliski kavačkom kriminalnom klanu.

Detonacija je odjeknula u 5.38 sati, nakon čega je policija obavila uviđaj.

Iz Uprave policije (UP) Vijestima je takođe rečeno da je na objektu napravljena manja materijalna šteta.

”U 5.38 sati dežurnoj službi prijavljena je eksplozija u naselju Grbe, opština Danilovgrad. O događaju je obavešteno tužilaštvo i izvršen je uviđaj, tokom kog su izuzeti tragovi, koji će biti predmet veštačenja. U rasvetljavanju tog krivičnog dela preduzimamo sve mere i radnje iz naše nadležnosti”, kazali su iz UP.

Inspektori će, rekao je isti sagovornik, u toj istrazi saslušavati pripadnike škaljarskog kriminalnog klana.

Vidoje Stanišić i njegov mlađi brat Saša mesecima su u Istražnom zatvoru.

Stariji Stanišić optužen je da je kao pripadnik kriminalne organizacije učestvovao u ranjavanju Podgoričanina Igora Krstovića 28. januara 2020. u Zeti.

Zbog tog krivičnog dela osim Vidoju Stanišiću sudi se i njegovom bratu od tetke Dragiši T. Bulatoviću.

Obojica su negirali učešće u tom krivičnom delu.

Sašu Stanišića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je član kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana.

Zbog planiranja ubistva Šakovića 9. marta uhapšeni su Beograđanin Jovan Trkulja (35), Nikola Mirić (35) iz Obrenovca i Podgoričani Jovan Miranović (41) i Aleksandar Veljović (30).

Krajem marta lisice na ruke stavljene su i Stanišiću, a policija je tada rekla da su još najmanje tri osobe učestvovale u tom krivičnom djelu.

Prema tužilačkim spisima deo te kriminalne grupe je i Beograđanin Zoran Lekić (32).

Bonus video: Kineski tržni centar u plamenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar