Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Da ljubav može da postane razlog za najteži zločin - zločin iz strasti - svedoči i najnoviji slučaj trostrukog ubistva u Surdulici.

Dragoljub A. (52) je svojim putničkim vozilom „Opel zafira“ je udario Safeta S. starog 52 godine i na licu mesta ga usmrtio.

Dragoljub je zatim izašao iz vozila i nožem isekao po vratu i ubio Eldezu S., inače suprugu Safeta. Na kraju je Dragoljub izvršio samoubistvo i nožem je sebi prerezao vrat. Motiv ovog zločina su neraščišćeni emotivni odnosi ovog ljubavnog trougla.

Ubijena Branislava, Foto: Privatna arhiva

Nedavno se u Erdeviku dogodio zločin iz strasti kada je u Osnovnoj školi „Sava Šumanović“ Predrag G. (53) ubio svoju suprugu Branislavu (49), inače direktorku škole, kao i školskog vozača Miroslava B. (56). Ljubomorni muž je sumnjao da ga supruga vara sa pomenutim Miroslavom. Izrešetao ih je automatskom puškom.

Početkom ove godine pripadnik Žandarmerije Pavle Rakonjac digao je sebe i svoju ljubavnicu, učiteljicu Marinu u vazduh ručnom bombom.

Marina je radila kao vaspitačica u vrtiću u Novoj Pazovi i nije bila udata. Ona je raskinula sa svojim dugogodišnjim dečkom kako bi bila sa Pavlom. Međutim, kako se pretpostavlja, predomislila se i htela je da se vrati staroj ljubavi i ostavi žandarma. Rakonjac je bio oženjen i imao je dvoje dece, a na imenu njegovog Fejsbuk profila upisano je i ime njegove supruge. Tela Pavla i Marine nađena su u kolima na putu između Batajnice i Stare Pazove. Pripadnik žandarmerije je aktivirao ručnu bombu dok je bio u automobilu “opel vektra” sa Marinom.

Prošle godine u Novom Sadu dogodio se masakr u kojem je muškarac ubio svoju bivšu ženu i njene roditelje. Zločin je počinio Goran Janković, a suprugu Mirjanu Janković i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić, ubio je tupim predmetom, tačnije macolom. Do krvavog pira došlo je zbog ljubomore.

Pre četiri godine isto ljubomorni muž je u Žitištu ubio petoro ljudi, a ranio 20. Napadač Siniša Zlatić (38) je, pucajući iz kalašnjikova, usmrtio bivšu suprugu Dijanu Zlatić (30) i Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, a onda je nastavio da puca po građanima koji su se nalazili u bašti kafića. U pucnjavi su tada usmrćene još tri osobe: Vladimir Kosović (34), Stevan Jojić (40) i Vladimir Mijatović (40).

Siniša Zlatić je ugledao svoju suprugu kako u društvu prijatelja sedi u bašti kafića, a potom je otišao kući po oružje. Inače, Zlatić je sa Dijanom bio u braku skoro deset godina i imaju sina koji pohađa osnovnu školu. Rastali su se pre nekoliko meseci, a on to nikako nije mogao da preboli.

Foto: E-Stock Milan Lučić

KSENIJA PAJČIN

Jedan od najpoznatijih zločina iz strasti koji su počinjeni u Srbiji je ubistvo pevačice Ksenije Pajčin koju je usmrtio tadašnji dečko Filip Kapisoda, a potom je sebi presudio.

Njihova tela pronađena su sa prostrelnim ranama od vatrenog oružja. Ksenijino telo je pronađeno u hodniku, a Filipovo u sobi. Pored njega je bio pištolj. Filip je ubio Kseniju, a potom pucao sebi u glavu. Povod za ovaj zločin bila je njegova ljubomora, a kako se tada nezvanično govorilo, pevačica je htela da ostavi rukometaša sa čim on nije mogao da se pomiri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar