Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs

Tragedija koja se dogodila u četvrtak u Šimanovcima odnela je dva ljudska života, na licu mesta stradali su Julijana (85) i Nikodim Arsenić (87) u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući gde su živeli 40 godina. Da tragedija bude još veća, Julija se u kuću u plamenu vratila kako bi spasila svog supruga. Ipak, iz nje nije uspela da izađe.

Julijana i Nikodim stradali su juče u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Mandićev sokak u Šimanovcima. Požar je izbio oko 16.40 časova, a u gašenju je učestovalo čak 5 vatrogasnih vodzila. Nažalost, oni su samo mogli da izvuku tela bračnog para koji je u porodičnoj kući živeo poslednjih 40 godina.

Istraga o uzrocima požara i smrti Julijane i Nikodima još traje, a prema prvim, nezvaničnim informacijama, pokojni Nikodim je ložio peć kada se zapalio ili dimnjak, ili je čunak od peći počeo da pušta dim.

Pročitajte još:

Komšije bračnog para ističu da je reč o velikoj tragediji.

„Komšinica iz zgrade pored njihove kuće videla je šta se dešava i prva im pritekla u pomoć. Uspela je da izvede Julijanu, a onda je shvatila da nema kod sebe mobilni telefon da pozove vatrogasce. Komšinica se vratila po telefon, a dok je ponovo izašla, Julijana je već ušla u kuću, u vatrenu stihiju. Pokušala je da spasi Nikodima koji je bio teško pokretan i išao je uz pomoć hodalice. Nažalost, nije uspela, srušila se ubrzo posle ulaska u kuću, dok su ljudi vikali da to ne radi“, kaže jedna komšinica iz zgrade pored koje se nalazi porodična kuća Arsenića gde se dogodila tragedija.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kuća nije previše oštećena, tako da se pretpostalja da su Julijana i Nikodim stradali od gušenja dimom, a ne od plamena. Njihov sin jedinac, danas je bio na mestu nesreće, ali nije imao snage da priča o tragediji.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Znala sam ih, bili su divni ljudi, neverovatni. Ona je bila rodom iz Hrvatske, on iz Crne Gore, ali i u onim teškim vremenima nisu se rastali. Ovde su, mislim, oko 30-40 godina. Ovu prelepu kuću je on podigao, svojim rukama. Bio je vešt čovek, znao je sa rukama, a bio je i vrlo obrazovan, rudaski inžinjer“, kaže naša sagovornica i dodaje:

„Radio je negde u Burmi, u inostranstvu, bio je veliki stručnjak i živa enciklopedija. Bio je čovek kome je sve išlo od ruke, i kada je otišao u penzije nastavio je da se bavi raznim poslovima. Gajio je pčele, imao vinovu lozu i pravio vino. Ali, počele su da mu poboljevaju noge zbog starosti i kretao se uz pomoć hodalice.“

Komšije ističu i da se navodno stradali Nikodim kobnog dana vratio iz bolnice.

„Čula sam da je tog dana, kada se dogodila tragedija, vratio iz bolnice, posle operacije oka, dovezao ga je sin. Bili su jedna divna porodica, imaju sina jedinca i troje unučadi. Velika tragedija, da tako završe, ne mogu više da pričam o tome“, rekla je, uz uzdah, očiju punih suza,  jedna poznanica porodice Arsenić.

BONUS VIDEO: Požar u Ulici Agostina Neta u Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar