Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lekarima u Zdravstvenom centru u Knjaževcu, putem društvenih mreža, preti se smrću, potvrdio je, u pisanom saopštenju, dr Ivica Rakić, direktor te medicinske ustanove.

„Ja nisam regaovao kada sam napadan, niti kada mi je uznemiravana porodica, slikana vozila i porodično domaćinstvo, jer sam smatrao da da je to deo posla, svakog imenovanog lica na rukovodećem položaju u našem društvu“, naveo je dr Rakić.

Ali, sada se na društvenim mrežama, u pojedninim komentarima, pozivalo čak i na ubistvo lekara, pišu Novosti.rs.

Po rečima dr Rakića, medicinski radnici se svakodnevno bore za živote na desetine ugroženih, I to u trenutku kada se, kazao je, ‘’zdravstveni sistem suočava sa najtežom situacijom u svojoj istoriji’’.

Pojedinci sebi daju za pravo da na tako brutalan i opasan način prete zdravstvenim radnicima, pozivajući na nasilje – naveo je direktor ZC Knjaževac. – A, verujem da oni i ne razmišljaju da li će viruse odneti svojim ukućanima i zaraziti nekog od najmilijih. On kaže da se medicinari ne žale, jer im je, ističe, to posao, ali i naglašava da više neće tolerisati pretnje.

„Zdravstveni centar će ubuduće podnositi tužbe za svaku neistinu iznetu o njegovom funkcionisanju, za širenje panike među stanovništvom“, precizirao je direktor Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Inače, svakoga dana u Zdravstvenom centru u Knjaževcu obavi se do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzrkovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno.

„Čeka se 28 rezultata. Nažalost, u Kliničkom centru Niš dva naša sugrađana preminula su od posledica infekcije koronavirusom“, saopštio je dr Rakić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare