Milena Foto:privatna arhiva

Milena M. (35), majka dvoje male dece, preminula je posle teških povreda iz vatrenog oružja, koje joj je naneo suprug Vladimir M. (40). Lekari kragujevačkog UKC-a, nedelju dana su se svim silama borili za njen život, ali su povrede, nažalost, bile kobne. Vladimir se na prvom saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, a sada će krivično delo iz pokušaja ubistva, biti prekvalifikovano u ubistvo.

Istraga o ovoj teškoj porodičnoj tragediji, koja se dogodila 16. maja u porodičnoj kući supružnika Vladimira i Milene M. je u toku, potvrđeno je našem portalu u Višem javnom tužilaštvu.

Vladimir, koji se sumnjiči da je na spavanju iz pištolja upucao suprugu Milenu u glavu, na prvom saslušanju u VTJ, koje je održano dva dana posle tragičnog događaja, o celom slučaju nije izgovorio ni reč i pred tužiocem se branio ćutanjem.

Milena sa decom Foto:privatna arhiva

On je na takvu odbranu imao zakonsko pravo, koje je i iskoristio, podsetili su u tužilištvu za Nova.rs i dodali da će se sada, zbog tragičnog ishoda, istraga voditi u pravcu izvršenog ubistva.

Vladimiru je određen pritvor u trajanju do 30 dana, a tužilaštvo vodi istragu i prikuplja dokaze o celom slučaju.

Vladimir i Milena Foto:privatna arhiva

Uz krivičnu prijavu za ubistvo, protiv Vladimira je podneta i krivična prijava za neovlaščeno nošenje i posedovanje vatrenog oružja.

Podsetimo, Vladimir je posle izvršenog krivičnog dela bio u bekstvu, a kragujevačka policija je tokom celog dana bila u opsežnoj potrazi. On je u popodnevnim satima 16. maja, istog dana kada je pucao supruzi u glavu, primećen u blizini porodične kuće u naselju Pivara.

Pročitajte još:

Parkirao je automobil u susednoj ulici i pretio samoubistvom. Posle pregovora koji su sa njim duže od dva sata vodili pripadnici policije i pojedini članovi porodice, Vladimir je odustao od namere da naočigled svih sebi oduzme život. Predao je oružje i odmah je uhapšen.

Milena M. biće sahranjena sutra u Kragujevcu. Ona je bila lekar i poslednje tri godine radila je u jednoj bolnici u Drezdenu. Iza nje je ostalo dvoje dece od osam i šest godina.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Staroj Pazovi – pronađen amfetamin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar