Foto: Nova.rs

Lekar N.T. koji je uhapšen na Jarinju u aprilu, osuđen je na 10 meseci zatvora, potvrdio je za KoSSev njegov branilac Miloš Delević. Advokat je ujedno dodao i da će na ovu presudu uložiti žalbu.

On je uhapšen 7. aprila, a kako je tada izvestila Kancelarija za KiM, dok je preko ovog prelaza putovao ka Srbici sa dvoje maloletne dece u automobilu, piše KoSSev.

Iz Kosovske policije potom su objasnili da on nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, ali da je priveden nakon što je vređao policijske službenike i jednom od njih naneo telesne povrede. Dan kasnije, njegov advokat Miloš Delević, potvrdio je da je njegov klijent, koji inače radi na privatnoj klinici u Beogradu, u međuvremenu saslušan, da mu je određeno 48-časovno zadržavanje, kao i da se tereti za napad na službeno lice. Potom mu je određen i jednomesečni pritvor.

Za današnju odluku suda, advokat Delević precizira da je ona doneta još 23. juna. Kaže da će na tu odluku uložiti žalbu, jer smatra da je visina kazne koja je njegovom klijentu određena – previsoka.

PROČITAJTE JOŠ

„Smatram da je kazna previsoka, jer su ga policajci nezakonito odvojili od porodice i uveli u zatvorenu prostoriju bez njegove saglasnosti“, tvrdi Delević.

Advokat takođe dodaje da sud nije prihvatio meru jemstva.

„Sud nije prihvatio meru jemstva, već mu je produžio pritvor do pravosnažnosti presude“, dodao je Delević, prenosi KoSSev.

***

BONUS VIDEO: Uklonjene barikade na severu Kosova, prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni za saobraćaj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar