Lekar iz Srbije bez dozvole lečio ljude u improvizovanoj ordinaciji u Ulcinju

Hronika 20. sep. 202110:52
Podeli:
Nemački i srpski lekari izveli jedinstvenu intervenciju uklanjanja bola u kičmi
Intervencija Foto:N1

Protiv J. I. (65) iz Republike Srbije u Ulcinju je podneta krivična prijava zbog sumnje da je bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede.

J. I., koji je stalno nastanjen u Baru, po zanimanju lekar specijalista urolog i zaposlen je u Opštoj bolnici Bar sumnjiči se da je izvršio krivčno delo nedozvoljeno bavljenje privrednom delatnošću. On je ovo delo izvršio na način što je, kako se sumnja, bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambunati koja se nalazi u naselju HTP Ulcinjska rivijera – turističko naselje Ada Bojana, saopštili su iz policije, piše Telegraf.

„Takođe, policija je krivičnu prijavu podnela i protiv I. J. (59) iz Bara, lekara interniste, zaposlenog u Domu zdravlja „Bogdan Vujošević“ u Ulcinju, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno bavljenje privrednom delatnošću u sticaju sa krivičnim delom posebni slučajevi falsifikovanje isprave – neovlašćena upotreba pravog pečata ili znaka“, dodaje se u saopštenju.

I.J. je, kako se navodi, delo koje mu se stavlja na teret izvršio tako što je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambulanti koja se nalazi u naselju Velika plaža, a kojom prilikom je koristio original obrasce i pečate JU Dom zdravlja Ulcinj.

BONUS video: Hapšenje u Južnom bulevaru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar