Petar Lazović sa klanom Belivuk
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Vanraspravno krivično veće Višeg suda u Podgorici preinačilo je odluku sudije za istragu i odbilo da se ukine pritvor Petru Lazoviću, tako da on ostaje u pritvoru.

To je „Vijestima“ potvrdila Marija Raković, samostalna savetnica za odnose sa javnošću.

Navela je da je ovo pravosnažna odluka na koju nema pravo žalbe.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo je 5. januara Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv suspendovanih službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića i Uprave policije Ljuba Milovića.

Njih dvojica terete se da su članovi kavačkog kriminalnog klana, na čijem je čelu Radoje Zvicer.

U Naredbi za sprovođenje istrage SDT-a, navodi se da su tridesetdvogodišnji Lazović i sedam godina stariji Milović, pratili članove škaljarskog kriminalnog klana koje je Zvicer stavio na listu za odstrel.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

U tom dokumentu objašnjava se da su potencijalne žrtve nadzirali po nalogu šefa tog klana – Zvicera.

Zvicera, Lazovića, Milovića, Radovana Pantovića, Radoja Živkovića, Nikolu Spasojevića, Milana Vujotića, Nikšu Perovića i Duška Roganovića, SDT sumnjiči da su članovi kriminalne grupe odgovorne i za međunarodni šverc kokaina, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja, zloupotrebu službenog položaja…

Pročitajte još:

Lazović je uhapšen 18. jula. Dan kasnije pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja lisice na ruke stavili su i Pantoviću.

U spisima SDT-a piše da su Lazović i Milović u drugoj polovini 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirao Zvicer, jedan kao službenik ANB-a na radu u Upravi policije, a drugi kao službenik UP.

Branioci advokati su ponudili jemstvo 6,2 miliona eura u nekretninama i novcu kako bi se uhapšeni tajni agent Petar Lazović branio sa slobode.

Sudija za istragu Suzana Mugoša je prihvatila predlog odbrane Lazovića – da ga pusti da se brani sa slobode ali odluka nije bila pravosnažna, jer je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) imalo pravo žalbe.

SDT je dostavio 5. januara Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv službenika ANB -a Petra Lazovića.

Lazoviću je nakon podizanja optužnice produžen pritvor, i još nije bilo odluke veća oko prihvatanja jemstva za puštanje na slobodu uz milionsku garanciju.

BONUS VIDEO: Garaža na Novom Beogradu u kojoj je počeo rat klanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar