Policija, ilustracija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs
Policija, ilustracija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nezapamćena krađa dogodila se u petak oko tri časa ujutru samo par kilometara od graničnog prelaza Kelebija. Dvojica lažnih policajaca presrela su skupoceni "mercedes E 200", karavan, sive boje, proizveden 2015. godine, austrijskih tablica i otela ga od našeg gastarbajtera iz Lajkovca Miodraga Jovanovića (69), koji je te noći iz Beča, sa porodicom, krenuo u rodno mesto na godišnji odmor.

Razbojnici su Jovanovićima zajedno sa kolima, čija je vrednost oko 30.000 evra, uzeli bukvalno sve – kofere pune garderobe, televizor, neophodne lekove i novac koji su poneli za dva meseca, koliko su planirali da ostanu u Srbiji. Uspeli su da sačuvaju samo pasoše.

U razgovoru za „Novosti“ Miodrag, koji je u vozilu bio sa suprugom i unukama od 16 i 18 godina, kaže da je bez problema prešao granicu, te da je posle dva-tri kilometra odjednom začuo policijsku rotaciju. Stao je, a pred njim su se pojavila dva mladića u civilu, predstavivši se kao pripadnici kriminalističke policije.

Na civilnim kolima, sa običnim tablicama, imali su rotaciju i znak „stop policija“.

Pročitajte još:

„Rekli su da istražuju neku krađu, te da svi izađemo iz vozila. Čak i unuke, koje su spavale na zadnjem sedištu“, priča Miodrag, dok se iz svake njegove izgovorene reči vidi koliko je uznemiren i potresen zbog preživljenog nemilog događaja.

„Otvarali su gepek više puta, prevrtali po sedištima, a kada je jedan od njih seo na moje mesto i pitao me kako se vozi ovaj auto, jer se sve komande nalaze na volanu, sve mi je postalo sumnjivo. Ali, nisam smeo mnogo da se bunim, da ne izgubimo još i glave“, rekao je.

Uprkos Miodragovom protivljenju, „policajac“ je, kako kaže, drsko insistirao da on sam odveze „mercedes“ u policijsku stanicu na dalju kontrolu, a da Jovanovići pođu sa njegovim kolegom „službenim“ kolima. Međutim, u tom trenutku obojica su dala pun gas i pobegla u nepoznatom pravcu.

„Ostali smo sami usred nedođije, na potpuno nepoznatom mestu. Policiju i sina Miroslava, koji je drugim kolima takođe putovao iz Beča i u isto vreme prešao granicu, pozvali smo zahvaljujući jednom prolazniku, koji je stao da nam pomogne“, dodaje.

Miroslav, koji je u tom trenutku roditelje i ćerke čekao na prvoj benzinskoj pumpi, ističe da bi „mercedes“, koji ima ugrađen GPRS sistem i ostale uređaje, mogao brzo da bude lociran, da naš Auto-moto savez ima ostvarenu saradnju sa istovetnom evropskom organizacijom. Ovako su, kaže, ostali bez automobila i, što je još gore, njegovi roditelji bez lekova, koje moraju svakodnevno da uzimaju kao deo redovne terapije.

„Zvao sam i predstavništvo „Mercedesa“ u Austriji. Oni će pokrenuti potragu, ali im treba potvrda iz subotičke policije da smo prijavili otmicu, ali mi taj dokument nismo dobili. Rečeno nam je da će nam to poslati poštom, što je skandalozno“, revoltiran je Miroslav.

BONUS VIDEO: Milionska krađa u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare