Foto:MUP RS

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka u nastavku akcije "Kupa" podnesen je izveštaj protiv A. B. iz Banja Luke, jer je u prethodnom vremenu pribavio lažnu službenu legitimaciju Vlade Republike Srpske, te službenu legitimaciju Sindikata policije i policijskih starešina Srbije sa službenom značkom.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeno lice lažnu legitimaciju upotrebio kao pravu 21. januara 2021. godine, kada se radnicima Gradske uprave Banja Luka predstavio kao policijski službenik zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopšteno je iz MUP-a RS, prenosi portal avaz.ba.

„Predmetne legitimacije pronađene su prilikom pretresa lokacije koju A.B. koristi i od istog privremeno oduzete“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Izveštaj je podnela Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zbog ovog, ali i sličnih slučajeva, MUP RS upozorava građane na pojavu lažnih službenih legitimacija koje podsećaju na originalne/validne legitimacije različitih vladinih institucija i poziva da u slučaju bilo kakve sumnje u verodostojnost navedenih isprava, slučaj prijave najbližoj policijskoj stanici.

BONUS VIDEO: Uhapšeno šest osoba zbog pranja novca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar