Foto: Golib Golib Tolibov / Alamy / Alamy / Profimedia

Tinejdžerka M. Ć. (15) iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde, čiji je nestanak sinoć prijavio njen otac, a onda jutros rano zatražio pomoć i preko društvenih mreža, ubrzo je, živa i zdrava, došla kući.

Iako se u početku sumnjalo da je oteta, pa čak i zlostavljana, nezvanične informacije, ipak, ukazuju da nije reč o tome, već, izgleda, o nezrelom nestašluku. Devojčica se, po svemu sudeći, zadržala sa drugarima čitavu noć, a ujutro se pojavila kod kuće.

U Policijskoj upravi u Kikindi potvrdili su da im je bio prijavljen nestanak devojčice, koja je potom došla kući.
Radi se na utvrđivanju okolnosti događaja. O svemu će biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu – rečeno je u kikindskoj policiji za Novosti.

Pročitajte još:

Javnost je uznemirila vest o nestanku tinejdžerke, a onda još više izjava njenog oca koju su preneli neki tabloidi, da su je u sinoć otela dvojica mladića, da su je vezali za drvo pored jednog seoskog groblja, te da se kući vratila izgrebana. Međutim, nakon izjava koje su u policiji dali i otac i ćerka, ispostavilo se savim drugačije, jer iskusnim operativcima kikindske policije nije promakao nijedan detalj.

„Kada je došla kući, devojčica je ispričala roditeljima da je napadnuta i vezana za drvo. Izgleda da je izmaštala priču kako bi opravdala to što im se nije javila. Otac je takvu izjavu preneo pod velikim strahom i brigom za dete. Međutim, posle dva sata razgovora sa inspektorima, psiholozima i lekarima, tinejdžerka je priznala da nije oteta. Na njoj nema tragova nasilja, nema nijedne ogrebotine ni masnice“, saznale smo od izvora upućenog u slučaj.
Meštani Banatkog Velikog Sela kažu da je M.Ć. dobra i lepo vaspitana, a da je njena porodica vrlo pristojna. Otac joj je bivši fudbaler i mnogima u selu vrlo poznat.

U kikindskoj policiji kažu da ovo nije usamljen slučaj da tinejdžeri odu od kuće i ne jave se roditeljima. Nedeljno imaju do pret takvih prijava. Maloletnici često nestanak pravdaju izmišljenim pričama, koj se ubrzo demantuju. Svi se slažu da je dobro što je otac M. Ć. brzo reagovao i zatražio pomoć. NJegov apel preko društvenih mreža, objavljen oko šest sati ujutro, za manje od dva sata videlo je oko 10.000 ljudi. Danas je zahvalio svima koji su mu pomogli. Nakon razgovora u policiji više se nije javljao na mobilni telefon.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za zelenašenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar