Ilustracija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Zgrada Višeg suda u Kruševcu evakuisana je danas zbog dojave o bombi. Nakon provere utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi, a prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, u zgradi suda nalazio se i Goran Makragić, koga je političar Borko Stefanović svojevremeno označio kao organizatorom napada na njega.

Zgrada je bila evakuisana na nekih pola sata, nakon čega su se zaposleni vrati na svoja radna mesta.

Iz suda u Kruševcu potvrdili su za naš portal da je zgrada bila evakuisana zbog dojave o bombi. Ipak, nisu mogli da potvrde da li je u pomenutoj zgradi bilo suđenje Goranu Makragiću, kruševačkom biznismenu.

Zasad nije poznato da li se Makragiću sudilo ili je možda bio svedok u nekom postupku.

Pročitajte još:

Inače, Makragić je javnosti poznat i po tome što ga je političar Borko Stefanović označio kao organizatora napada na njega u Kruševcu 2018. godine. On je, između ostalog, zajedno sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, pravosnažno oslobođen optužbi za nelegalno iskopavanje šljunka, pisao je svojevremeno Insajder.

Tužilac je podsetimo u optužnici predložio saslušanje Makragića koga je sam Borko Stefanović označio kao organizatora napada na njega. Makragić je, u okviru istražnog postupka već saslušavan, a kako je tada preneo KRIK, on je negirao Stefanovićeve navode da je u poslovnim vezama sa osumnjičenima rekavši da ih poznaje samo „iz viđenja“, naveo je pomenuti portal.

Sam Makragić bio je u poslovnoj vezi sa kosovskim biznismenom Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem. Njih trojica, zajedno sa Ivanom Stamenovićem bili su optuženi za nelegalno iskopavanje šljunka.

U prvom postupku koji je protiv njih vođen pred istim sudom u Pirotu za to delo, u februaru 2017. godine sva četvorica optuženih su oslobođeni. Međutim, nakon toga, Apelacioni sud u Nišu je naložio ponavljanje postupka.

Na ponovljenom suđenju pred Višim sudom u Pirotu sredinom januara ove godine osuđeni su Veselinović, Makragić i Stamenović dok je Milan Radoičić, oslobođen krivične odgovornosti.

Konačnu odluku doneo je Apelacioni sud nedavno kada su sva četvorica pravosnažno oslobođena jer “nije van svake sumnje dokazano da su učinili krivična dela”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar