Foto: EPA/KOČA SULEJMANOVIĆ/Printscreen/RTS/MUP

Vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu donelo je odluku da ostaje na snazi rešenje za određivanje pritvora vođi "valjevske grupe" Milanu Lazareviću zvanom Laza bombaš, koji je uhapšen u utorak nakon što je napustio suđenje u toku pauze i nije se vratio u sud.

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva i može da traje najduže 60 dana od dana lišenja slobode, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda Tatjana Matić.

Na ovo rešenje KV veća dozvoljena je žalba u roku od tri dana Apelacionom sudu u Beogradu.

Milan Lazarević Foto: MUP

Lazarević je 6.oktobra saslušan na okolnosti određivanja pritvora, ali se u toku sednice onesvestio i ukazana mu je hitna medicinska pomoć, nakon čega je nastavio sa objašnjenjem zbog čega je izašao u utorak sa suđenja, rekao je tada za Tanjug advokat Nikola Jovanović.

Lazarević se do utorka branio sa slobode, a sud mu je, nakon što je otišao sa suđenja u utorak, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i raspisao sudsku poternicu.

Pripadnici MUP su u saradnji sa BIA uhapšili Lazarevića, navodeći u saopstenju da se skrivao u okolini Uba.

Odmah pošto je za njim raspisana sudska poternica, policija u Ubu uočila je „audi“ kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi, saopšteno je iz Policijske uprave Valjevo.

Policija i BIA su ga ubrzo pronašli i uhapsili, i on je sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, gde je prema saznanjima Tanjuga, smešten u Specijalnu zatvorsku bolncu.

MUP je saopštio da će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, po nalogu tužilaštva, protiv njega biti podneta krivična prijava.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela – ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića optuženi su i Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Bonus video: Uhapšena kriminalna grupa za trgovinu ljudima- terali Šapčane da prose u Italiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar