Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Zorica Jokić, vlasnica je kuće čiji zid se sinoć obrušio u beogradskom naselju Čukarica, a koja je pukom srećom izbegla da bude povređena. Za naš portal, Zorica je objasnila kako je došlo do obrušavanja zida, ali i obelodanila da u akciji spasavanja njenih komšija, koji su povređeni, nisu učestvovali vatrogasci, već njen sin i unuk.

Sinoć oko 23 sata odjeknula je vest da se u Paštrovićevoj ulici na opštini Čukarica obrušio deo kuće, a da su vatrogasci navodno izvukli starijeg muškarca i njegovu suprugu iz ruševina, te da su ih kola Hitne pomoći prevezla u Urgentni centar.

Navodno, uzrok pada zida su radovi koji se odvijaju pored kuće, a dan kasnije, u to su se uverili i reporteri portala Nova.rs, koji su obišli mesto nesreće.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

I zaista, sa dve strane placa na kome bi trebalo da nikne nova zgrada, nalaze se kuće u kojima živi nekoliko porodica. Uzrok nesreće se još uvek ne zna, ali se pretpostavlja da su radovi na susednoj parceli, urušili deo dve kuće.

Kako je za naš portal objasnila jedna od žiteljki Paštrovićeve ulice, radovi su krenuli pre oko dva meseca.

„Svaki put kada bager krene da udara po zemlji na susednom placu, meni se bukvalno sve trese u kući, počevši od zidova do kreveta. I tako već dva meseca“, objašnjava komšinica.

Ona kaže da joj se niko od investitora nije obraćao, a da je ranije na tom mestu bila kuća njenog dede, potom nekog bračnog para koji je preminuo, da bi naposletku investitor kupio zemljište i počeo da zida zgradu. Na pitanje da li je ranije bilo problema, i da li se ona žalila nadležnima zbog novonastale situacije kaže:

„Kome da se žalim? Dajte nemojte se sa mnom šaliti“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sa druge strane placa nalazi se kuća koja nema celu levu stranu, a koliko je obrušaj bio veliki govori i činjenica da bi gotovo sve u toj kući sa ulice moglo da se vidi, da stanari nisu navukli ormare.

U razgovoru za portal Nova.rs, Zorica Jokić, vlasnica kuće čiji zid se obrušio, kaže da im se investitor do sinoć, kada se incident dogodio, nije obraćao, a da je odmah nakon incidenta došao na lice mesta, i ponudio pomoć, smeštaj u hotelu…

„Na spratu ispod žive naše komšije koje su povređene u obrušavanju. Ja sam pukom srećom izbegla, jer sam 10 minuta ranije htela da legnem u krevet, ali sam se vratila nešto do susedne sobe“, objašnjava Zorica.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako dalje navodi, odjednom je kuća krenula da se obrušava, a prvi u pomoć pritrčali su njen sin i unuk.

„Mediji su objavili vest da su vatrogasci izvukli naše dvoje komšija iz ruševina. To apsolutno nije tačno, jer oni nisu ni bili na mestu događaja. Povređenu baku i deku izvukao je moj sin i unuk, a potom ih je Hitna pomoć prevezla na Urgentni centar. Od hitnih službi, jedino je još policija bila ovde“, objašnjava Zorica.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ona kaže i da su njene komšije, iako su pretrpeli povrede, dobro, i da su pušteni na kućno lečenje.

„Investitor jeste hteo da pomogne, ali moje komšije su, koliko ja znam, prešle kod sina dok se sve ovo ne reši“, kaže Zorica.

O budućim koracima, kaže da bi trebalo sutra da održi sastanak sa investitorom, i da se dogovore šta i kako dalje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare