Foto: Nemanja Jovanović

Kruševljanin S.U. (41) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je obljubio maloletnu bratanicu (13) koja je rodila mrtvorođenče.

Autor: Andrej Mlakar/Večernje Novosti

Kako pišu Novosti medicinskim veštačenjem trebalo bi da bude poznato šta se tačno dogodilo i da li je zaista stric, kako je devojčica ispričala policajcima,obljubio maloletnu bratanicu u naselju Čitluk u Kruševcu.

Trinaestogodišnja devojčica, koja sa svojom porodicom i stricem živi na istoj adresi ispričala je posle porođaja da je pre devet meseci bila žrtva svog bliskog rođaka.

Okruženje maloletnice nije primetilo trudnoću i navodno su pretpostavili da je devojčica samo dobila na kilaži, pišu Novosti.

Za sada se slučaj u ovoj fazi vodi kao krivično delo obljuba nad maloletnim licem. Medicinsko veštačenje treba da rasvetli ceo događaj.

-Očekuje se saslušanje osumnjičenog pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i odluka o produženju pritvora, navode Novosti

U međuvremenu, devojčica je zdravstveno zbrinuta na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice. Razgovarala je sa stručnjacima i policijom. Istraga je u toku. Za krivično delo obljuba nad maloletnim licem, u slučaju da je oštećena ostala u drugom stanju, učiniocu preti kazna zatvora od 5 do 15 godina.