Foto: Nemanja Jovanović

Novljanin Krsto Vujić organizovao je i naručio ubistvo sugrađanina Sćepana Roganovića, saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora i rečeno da su istražitelji na tragu osobi koja je iz vatrenog oružja usmrtila tog tridesetpetogodišnjaka.

Miloš Đuričković, osumnjičen da je nakon zločina zapalio automobil i uništio tragove, uhapšen je pre nekoliko dana. a juče mu je određen pritvor.

Kako je „Vijestima“ rečeno, na saslušanju je Đuričković priznao da je bio saučesnik u ubistvu Roganovića. Dvadesetsedmogodišnji Đuričković, prema informacijama „Vijesti“, uhapšen je ispred zgrade u kojoj je bio štek stan, za pripadnike „škaljaraca“. Pretresom objekta, navodno su pronađeni dokazi koji će koristiti tužiocima u istrazi.

Inače, Krstu Vujića i njegovu grupu, bezbednosne službe tretiraju kao članove Škaljarskog klana, a sam Vujić je u septembru 2018. godine preživeo treći pokušaj ubistva. Tada je ranjen dok je u porodičnoj kući u Meljinama bio u društvu majke, supruge i dvoje maloletne dece.

Godinu dana ranije, u Meljinama je takođe pokušano njegovo ubistvo, kada je napadač na motociklu u pokretu otvorio vatru, ali je Vujić prošao nepovređen, a napadač je uspeo da pobegne.Takođe, pre četiri godine, Vujić i njegov trogodišnji sin, ranjeni su u Herceg Novom, nakon što je nameravao da uđe u svoj automobil, kada se aktivirala eksplozivna naprava.

Podsetimo, Sćepan Roganović ubijen je hicima iz vatrenog oružja 13. februara u trenutku kada je krenuo da silazi niz stepenište kod Kanli kule. Treća je žrtva porodice Roganović, nakon što je njegov otac Niko (66) ubijen u julu 2017. godine. Nakon toga, ubijen je i njegov brat od strica Vladimir Roganović (31) u Beču 21. decembra 2018. godine.