Ekološki protest u Beogradu Foto:Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetjednogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako je saopšteno iz MUP-a, osumnjičeni i još jedna osoba, čiji je identitet policija utvrdila i za kojom se traga, terete se da su danas u blizini Centra Sava napali četrdesetšestogodišnjeg muškarca, a zatim polomili stakla i oštetili branik na „reno kliju“ kojim je oštećeni upravljao.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastavlja rad na ovom događaju, navodi se u saopštenju, a prenosi N1.

Na samom kraju današnje blokade došlo je do incidenta i tuče na uključenju na autoput kod Sava centra. Jedan od očevidaca ispričao je za N1 da je video da je vozač hteo da se obračuna sa masom, a da ga je masa vratila u kola. Demonstranti su mu onda razbili bočno staklo na automobilu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk nalogu kasnije da je policija uhapsila čoveka koji je  tokom današnje blokade autoputa kod Sava centra pretukao čoveka koji je bio u svojim kolima.

„Nadam se da će taj huligan biti kažnjen po zakonu, jer je nasilje nedopustivo i onaj ko ga čini za to treba da odgovara“, rekao je Vesić i pozvao građane da prijave policiji i druge slučajeve nasilja koji su se dogodili danas.

Bonus video: Demonstranti propušaju hitnu pomoć na Gazeli

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar