pancevo građani ruše ogradu
Foto: Skrinšot / Tviter

Predsednik Udruženja "Pančevo nije rupa" Miša Sekulić, u petak je dao iskaz u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog sumnje da je počinio delo izazivanje nereda i širenje panike na javnom skupu  14. juna 2020. godine.  Bio je to skup na kome su se građani Pančeva okupili kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog proširenja parkinga i seče drveća u Gradskom parku.

Kako je preneo za 013.info, Sekulić je tužilaštvu rekao da je tog dana došao oko 18 časova ispred Gradske uprave i pozvao građane da potpišu peticiju koje je sastavio i tokom govora je objašnjavao razloge za potpisivanje peticije.

Nakon govora je sakupljao potpise za peticiju nekoliko sati, zajedno sa članovima udruženja „Pančevo nije rupa“ jer je tada prikupljeno preko 1.000 potpisa.

„Nisam učestvovao u sklanjanju ograde niti u pozivanju da se to učini smatram da nikako ne može nastati šteta jer ograda nije uništena već rastavljena što se i da videti na snimcima lokalnih portala. Smatram da je ovo pokušaj zastrašivanja mene kao građanina Pančeva kao i primer kako će svaki Pančevac i Pančevka proći ukoliko krene da radi u interesu grada Pančeva, a da nije u interesu gradskih čelnika ove vlasti. Nažalost, ti interesi ne poklapaju u skoro svim slučajevima prethodnih godina“, rekao je Miša Sekulić.

Mladi Pančevac nije štedeo reči kritike upućene pančevačkoj vlasti.

„Posle napada, pretnji, praćenja od strane batinaša, praćenja od strane kola beogradskih registracija sa zatamnjenim staklima, uznemiravanja moje rodbine od strane policije tražeći me na mestu prebivališta moje rodbine iako nemaju pravo na to, sada su na red došle krivične prijave. Šta će biti sledeće – videćemo… Jedno znam – što se više oni trude da me zaplaše, ja dobijam još veću motivaciju jer onda znam da sam na pravom putu da se izborimo da grad Pančevo konačno pripada građanima Pančeva“, dodaje Sekulić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar