Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Istraga protiv bivšeg načelnika Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga Predraga Ljajića i inspektora i v.d. šefa odseka za droge Bojana Vasiljevskog i dalje traje, rečeno je danas Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi ovaj postupak.

Ljajić i Miljković se terete da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i da zadrže pronađeni novac.

Oni su bili uhapšeni u februaru, nekoliko dana nakon hapšenja Belivuka, Miljkovića i još dvadesetak pripadnika njihove grupe, nakon čega im je bio određen pritvor.

Pritvor im je u međuvremenu ukinut i sada se brane sa slobode.

Uhapšen inspektor za krvne i seksualne delikte

U okviru istrage protiv Belivukove grupe sinoć je uhapšen inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK Božidar Stolić po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Mediji pišu da je on prenosio infomacije „kavačkom klanu“. Pred tužioca bi trebalo da bude izveden u roku od 48 sati.

Ljajić i Vasiljevski se terete kao saizvršioci za krivično delo „pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela“.

Jedan od njih se pred tužiocem zimus branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se oni sumnjiče da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi OKG koju su predvodili Belivuk i Miljković svesno i voljno “površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela“.

Policija je, međutim, naknadnim pretresom stana u njemu pronašla pištolj.

Takođe, policajci se terete da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, „iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar