Foto: Facebook

U Višem sudu u Beogradu danas je za 10. novembar odloženo suđenje Mihajlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za posredovanje u prostituciji, koje je danas trebalo da krene ispočetka.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka zamenika javnog tužioca, a na sledećem suđenju očekuje se da će Maksimović i drugooptiženi ponovo iznositi svoju odbranu.

Njima je pripremnim ročištem proces krenuo od početka u avgustu zbog promene u sastavu sudskog veća, kada su se lratko izjasnili o krivici.

Maksimović je priznao da je posredovao u prostituciji ali je negirao da su devojke na to bile primorane, odbacujući optužbe za “trgovinu ljudima”, kojima se tereti da ih je primoravao da redovno idu na lekarske preglede, treniraju i idu na seanse kod lajfkouč trenera.

Pročitajte još:

Devojke su prema njegovom ranijem iskazu zarađivale i do 10.000 evra mesečno, a njemu su davale 30 odsto zarade, dok su za sebe zadržavale 70 odsto.

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata.

Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar