Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevčanin I.P. (42) koji je sinoć nakon saslušanja u Prekršajnom sudu skočio sa četvrtog sprata, zadobio je prelome svih ekstremiteta i kičmenog stuba, saznaje Nova.rs.

On je hospitalizovan na Klinici za ortopediju kragujevačkog Kliničkog centra i prema našim saznanjima nije životno ugrožen. I.P. je kasno sinoć priveden u Prekršajni sud na saslušanje, zbog kršenja Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu, priveli su I.P. (42) na saslušanje, jer je prekršio meru privremene zabrane prilaska žrtvi nasilja u porodici, potvrdio je za Nova.rs Vladimir Tomović predsednik Prekršajnog suda u tom gradu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

On je istakao da je u ovom slučaju, na zahtev podnosioca prekršajnog postupka, sudija imao nalaz veštaka sa Klinike za psihijatriju, kojim se privedenom I.P. nalaže ’’obavezno lečenje od alkohola i psihoaktivnih supstanci’’ i njegovo hitno upućivanje u specijalizovanu ustanovi.

Tomović dodaje da je kršenje Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, zahtevalo hitnost u postupanju, te da je sudija odmah po saslušanju privedenog I.P. donela presudu, kojom se on i pre pravosnažnosti upućuje u specijalizovanu ustanovu na lečenje.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

’’Tokom saslušanja, koleginica je I.P. saopštila da će morati da bude upućen na lečenje. Pošto je reč o hitnom postupku, on je u hodniku zgrade trebalo da sačeka da se uradi presuda. Dok je sudija radila presudu, on je skočio sa četvrtog sprata i pao na limeni krov koji se nalazi u visini drugog  sprata’’, izjavio je Tomović.

On je za Nova.rs naglasio da protiv privedenog I.P nije podneta krivična prijava, već da je u Prekršajnom sudu saslušavan zbog kršenja mere zabrane prilaska žrtvi nasilja u porodici.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Tomović je objasnio da je policija I.P. ranije odredila zabranu prilaska, koju je 4.januara Osnovni sud produžio za još 30 dana, ali da je on prekršio tu zabranu.

Prekršajni sud nalazi se na četvrtom spratu zgrade kragujevačke Gradske uprave. Privedeni I.P iskočio je kroz prozor sa zadnje strane ovog objekta i pao na limeni krov koji se nalazi u visini drugog sprata.

I.P je prilikom pada zadobio prelome svih ekstremiteta i kičmenog stuba, ali je prema našim saznanjima, van životne opasnosti.

Autor: Aleksandra Petrović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar