Foto:Shutterstock

Policija je uhapsila Kragujevčanina L. R. (64) zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoju maloletnu pastorku (12), ali malo drugačije nego što su preneli mediji.

Naime, pojedini mediji su objavili da  maloletna devojčica u školskom sastavu na temu ‘’Moja tajna’’, opisala slučaj polnog uznemiravanja koje je doživela od svog očuha, a rad poslala nastavnici preko vibera. Navedeno je  i da je nastavnica potom  obavestila policiju.  Međutim, kako Nova.rs saznaje, otkrivanje pedofila putem školskog rada  je izmišljena priča, a opisivanje načina na koji je ceo slučaj otkriven, uznemirio je kragujevačku javnost, ali  i sve  direktore gradskih  škola.

Načelnik Školske uprave Goran Joksimović,  izjavio je za naš portal da je za slučaj saznao iz medija i da je odmah jutros uputio zahtev svim školama da ga obaveste o navodima koji su se pojavili u dnevnim listovima, kako bi došao do saznanja o kojoj školi se radi. On za naš portal kaže da su prema opisanom slučaju, prekšeni protokoli  i da su direktori dužni da o svakoj vrsti nasilja obaveštavaju Školsku upravu. Međutim, kako se ispostavilo, u otkrivanju  seksualnog zlostavljanja nije učestvovala nijedna kragujevačka škola.  To je za naš portal potvrdio Joksimović, navodeći da je proverio i  sve škole u drugiim opštinama Šumadijskog okruga,  te da je ceo slučaj, kako kaže ‘’neverovatan i bizaran’’  u koji su prema pisanju medija spomenute obrazovne  ustanove.

Nasilja je bilo, ali je priča izmišljena. Seksualno zlostavljanje  nad maloletnom devojčicom se dogodilo i prijavljeno je kragujevačkoj policiji 14.maja, a osumnjičeni L.R je odmah uhapšen.

U Osnovnom javnom  tužilaštvu  u Kragujevcu, našem portalu je potvrđeno, da je  protiv L.R. (64) podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljene polne radnje.  Posle saslušanja , Osnovni sud u Kragujevcu je  osumnjičenom  L.R. odredio pritvor do 30 dana.  U toku je, kako navode u Tužilaštvu, sprovođenje dokaznih radnji, a pošto  je reč o maloletnoj osobi, nisu saopšteni drugi detalji.

Za krivično delo za koje se tereti L.R. propisana je kazna zatvora u trajanju od  6. meseci do 5 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare