Foto: Demokratska stranka

Neeksplodirana NATO bomba koja se nalazi u kragujevačkom naselju Petrovac predstavlja opasnost za građane tog dela grada, ali i sve one koji koriste frekventnu magistralnu saobraćajnicu Kragujevac - Topola, ukazuju iz Gradskog odbora Demokratske stranke. Oni su danas, na godišnjicu prestanka bombardovanja, pozvali nadležne da posle 22 godine uklone bombu ‘’koliko god da je komplikovano i skupo’’.

U Demokratskoj stranci smatraju da je neprihvatljivo da 22 godine posle okončanja bombardovanja građani i dalje strahuju zbog neeksplodiranih projektila i raketa, koji se nalaze u urbanim i naseljenim delovima grada. Upozoravaju da je opasnost veća, jer mnogi građani nisu ni svesni opasnosti kojoj su izloženi, pošto na mestu ukopane bombe ne postoji nikakav znak upozorenja.

Foto: Demokratska stranka

Neeksplodirana bomba nalazi se na samo 10 metara od magistalnog puta, a tu je završila posle bombardovanja pošte u naselju Aerodrom, podsećaju iz stranke.

‘’Neverovatno je da ne postoji nijedan znak upozorenja na opasnost. Mesto na koje je pala bomba u potpunosti je neobezbeđeno i može mu se pristupiti sa više strana. Pešaci svakodnevno prolaze pored tog mesta, većina bez ikakvog saznanja da je tu avio bomba. Ona jeste u zemlji, ali je ogromne razorne snage. Šta je može aktivirati ne želimo da licitiramo ali teški kamioni i šleperi koji prolaze na samo nekoliko metara od nje , sigurno su faktor rizika. Zona je gusto naseljena, okolo se grade brojni stambeni i privredni objekti, a odnedavno i novi okružni zatvor’’ navodi se u saopštenju DS-a.

Foto: Demokratska stranka

Iz te stranke zahtevaju od nadležnih, da se za početak obezbedi mesto na kome se bomba nalazi, a zatim i da je uklone iz gusto naseljenog dela grada. Smatraju da je posle dve decenije krajnje vreme da se problem reši i građanima povrati bezbednost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare