Foto: Petr Bonek / Alamy / Alamy / Profimedia

Da lopovima ništa nije sveto i da ne prezaju od ‘’božjeg suda’’ pokazuje nesvakidašnji slučaj krađe koji se dogodio u kragujevačkom naslju Petrovac. Iz porodične pušnice jednog višečlanog domaćinstva, ukradeno je oko 130 kilograma dimljenog mesa, koje su pripremili za zimu. Slučaj je prijavljen policiji koja traga za nepoznatim počiniocima.

Iz porodične pušnice Kragujevčanina P.J. lopovi su odneli sve što se u njoj nalazilo. Rođak te porodice, Dragoljub Veličković, procenjuje da je u pušnici bilo oko 130 kilograma mesa na dimljenju, koje je kako kaže, ‘’maltene bilo gotovo’’.

„Zaklali su svinju od 250 kila i okačili meso pre 15-ak dana, negde pred Novu godinu. Sušenje je skoro završeno i meso je taman stiglo za upotrebu, ali se neko usudio, ušao u zatvoreno dvorište i odneo sve“ u neverici priča rođak pokradene porodice.
On kaže da se pušnica nalazi iza kuće, kao i da njegovi rođaci redovno zaključavaju kapiju, ali da lopovi u ovom slučaju nisu prezali ni od čega, te da su ušli i pokrali sve što je bilo na dimljenju.

Foto: Nova.rs

„To je strašno, ostaviti nekoga bez hrane u ovakvim vremenima. Oni su to meso pripremali za lične potrebe, a ne za prodaju. Cele godine su odvajali da bi kupili tu jednu svinju, kako bi zimus imali domaće suvo meso“ priča rođak Dragoljub i nada se da će lopovi biti uhvaćeni.
On se priseća da ovo nije prvi put da na meti lopova budu privatne pušnice. Kaže da je pre nekoliko godina, u istom naselju, komšiji obijena pušnice iz koje je ukradeno dimljeno meso od dve uređene svinje.

Foto: Nova.rs

Kragujevčanin P.J krađu suvog mesa iz svoje pušnice prijavio je policiji, koja traga za počiniocima ovog nesvakidašnjeg krivičnog dela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare