Jutros nešto pre devet sati u Kragujevcu je blokiran saobraćaj u Ulici Radoja Domanovića kod Velikog parka, jer se na kolovozu nalazi cisterna koja prevozi azot. Iako je u prvom trenutku došlo do uznemirenja javnosti zbog opasnog gasa koji se nalazi u cisterni, nadležni iz MUP-a su za Nova.rs potvrdili da nije došlo do curenja azota i da je kvar na kamionu jedini razlog zbog koga je reusmeren saobraćaj.

U MUP-u je za Nova.rs potvrđeno da građani nemaju razloga za zabrinutost i navode da iz cisterne nije došlo do curenja opasnog gasa.

Takođe, rečeno nam je da mesto na kome se nalazi cisterna obezbeđuju saobraćajna policija i pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice u Kragujevcu, ali da je njihovo dežurstvo, kako su naveli iz preventivnih razloga, te da nisu imali nikakvu intervenciju u vezi sa cisternom.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Nema nikakve opasnosti za građane i okolinu, njihovo dežurstvo je preventivno i oni samo obezbeđuju mesto, dok ne stigne šleper koji će na bezbedan način da odveze cisternu“, rečeno je u MUP-u na Nova.rs.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ulica Radoja Domanovića u kojoj se nalazi cisterna s azotom je tranzitni pravac od Topole prema Kraljevu i Čačku. Saobraćaj je na deonici kod Velikog parka obustavljen, a vozila se preusmeravaju na okolne ulice.

BONUS VIDEO: Prevrnula se cisterna u selu Sakovac kod Požarevca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar