Igor Stamenković, optužen za krađu testova

Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću povodom optužbi za krađu testa male mature za 2019. godinu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu, a na današnjem pretresu tužilaštvo i odbrana izneli su završne reči. Kako saznajemo, tužilaštvo je zatražilo za okrivljenog Stamenkovića dve godine zatvora, dok odbrana traži oslobađajuću presudu.

Tužilaštvo je ostalo pri svojim navodima iz optužnice, tvrdeći da je tokom postupka dokazana Stamenkovićeva krivica. Sa druge strane, advokat Dimitrije Ilić, koji zastupa optuženog radnika, zahteva oslobađajuću presudu.

„Tokom postupka nije dokazana krivica mog branjenika. Tužilaštvo nema nijedan dokaz da je Stamenković učinio to što mu se stavlja na teret, a čak i na samom snimku sa nadzornih kamera iz štamparije vidi se da je on uzeo prazan, beli papir“, rekao je Ilić.

Foto: E-Stock/Mirko Rodić/Advokat Dimitrije Ilić

Presuda u ovom postupku biće izrečena 30. decembra.

Podsetimo, optuženom Igoru Stamenkoviću na teret se stavlja da je juna 2019. iz štamparije “Politika A.D.” u kojoj radi ukrao test iz matematike, kako bi olakšao svom sinu da položi završni ispit. Zadaci su ubrzo osvanuli na društvenim mrežama zbog čega je polaganje zavrđnog ispita pomereno za dva dana. Optuženi Stamenković je negirao ovo krivično delo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)