Kosovska policija Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Potvrđeno hapšenje jedne osobe na Gazimestanu gde je obeležen Vidovdan, a zbog sumnje da je „podsticao i raspirivao mržnju i razdor“.

Mediji su danas izvestili o hapšenju mladića iz Beograda navodeći da je uhapšen zbog toga što, nije imao lična dokumenta.

U međuvremenu se oglasila Kosovska policija potvrdivši da je došlo do hapšenje na Gazimestanu, ali zbog „podsticanja i raspirivanja mržnje i razdora“.

Kako su naveli, sve radnje u vezi sa dotičnom osobom će biti preduzete uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem angažovanim na slučaju.

Iz policije ujedno navode da je na prelazima Vrbnica i Kula u tri odvojena slučaja zaustavljeno ukupno deset državljana Crne Gore srpske nacionalnosti.

Prilikom kontrole njihovih vozila pronađeno je i zaplenjeno ukupno više majica sa, kako navode iz policije, „natpisima koji izazivaju mržnju“, te im je zabranjen ulazak na Kosovo.

Fotografiju majica pogledajte ispod.

Kosovska policija je za današnje obeležavanje Vidovdana pripremila operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom, pre, tokom i posle održavanja Vidovdana.

****

BONUS VIDEO: Hapšenje u Nišu zbog marihuane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar