Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U ranim jutarnjim časovima na Božić, Kosovskoj policiji prijavljeno je „premlaćivanje“ na putu Klokot – Vitina, a oni koji su slučaj prijavili bili su pod dejstvom alkohola, te nije utvrđeno ko su osumnjičeni, oglasila se Kosovska policija nakon što su Kancelarija za KiM, Srpska lista i Novi DSS saopštili da je grupa Albanaca napala mladića srpske nacionalnosti.

Kosovska policija primila je prijavu noćas oko 3.20, a kako navode, prema prvim informacijama, radi se o tuči dve grupe ljudi usled čega je jedna osoba, čiju nacionalnost nisu precizirali, zadobila lakše povrede i ukazana joj je lekarska pomoć.

Osumnjičene za napada Kosovska policija nije uspela da identifikuje jer su oni koji su slučaj prijavili, kako navode, bili pod dejstvom alkohola – 1,63 promila i 0,91 promila. Usled toga, poručuju, nisu odmah ispitani, prenosi KoSSev.

Ipak, jedinica istražne policije regiona Gnjilane u saradnji sa policijskom stanicom Klokot, nastavila je istragu na licu mesta i imala uvid u snimke bezbednosnih kamera koje se nalaze u toj zoni.

Iz policije poručuju da će nastaviti intenzivan rad na prikupljanju dokaza, kako bi počinioci bili privedeni organima pravde.

Da je policiji prijavljeno „premlaćivanje“, odnosno napad koji se navodno dogodio oko 2.30 u noći Božića u Klokotu izvestila je danas Kancelarija za KiM. Oni međutim navode da je mladića srpske nacionalnosti, S. T, dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu pretukla grupa Albanaca.

„Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana“, naveli su iz Kancelarije za KiM.

Precizirali su da je S. T. navodno zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, kao i da je lekarsku pomoć potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini.

U saopštenju su ujedno dodali da je porodica slučaj prijavila policiji koja je, kako navode, do ranih jutarnjih sati ispitivala S. T. o napadu.

Sa sličnim navodima u međuvremenu izašla je Srpska lista, kao i Novi DSS, navodeći da su S. T. pretukle „divlje horde Aljbina Kurtija“.

***

BONUS VIDEO – Srpska lista traži jače prisustvo međunarodnih snaga u srpskim sredinama južno od Ibra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar