Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Grupa Albanaca, noćas je oko 2.15 napala mladića Stefana Tomića (18) iz Klokota i nanela mu telesne povrede, dok se sa bratom od tetke vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu.

Stefanov otac Ivica Tomić ispričao je šta se desilo.

„Bili smo na liturgiji u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu, nakon čega je moj sin odlučio da ode kod tetke na kratko. Ja sam sam mlađim sinom otišao kući, a oni su tamo bili. Kada su krenuli od tetke, tu ima jedna kafana i izleteli su Albanci, njih sedam ili osam. Stefanov brat je uspeo da pobegne, ali Stefan nije jer je imao povredu kolena na fudbalu i ne može da trči“, priča otac.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Nije ni slutio da će Božić dočekati u policiji i bolnici.

„On je uspeo da se iskobelja, nekako je pobegao i odvukao se do stanice gde je prijavio slučaj. Oni su njega u stanici držali do sedam ujutru. mene su oko tri zvali da dođem i ja sam otišao u stanicu, uzeli su izjave i na kraju ga poslali kod lekara da mu saniraju rane.“

Nadzorne kamere snimile sve.

„Restoran gde su sedeli Albanci ima nadzorne kamere, ja sam bio tamo, video sam policiju ali ne žele da daju kamere i niko neće da otvori vrata. Ovo je haos, država u državi i ja više ne znam šta da radim.“

Veliki stres na veliki praznik.

„Ovo je veliki stres za nas, umesto da dočekamo Božić u veselju mi idemo po policiji i bolnicama. Hvala Bogu, dete je bolje, i kod kuće je, trenutno spava“, kaže on.

Sa druge strane, on je za Blic istakao da su, nakon najnovijih napada na srpsku decu u Štrpcu i Klokotu, svi Srbi južno od Ibra su veoma uplašeni.

„Mi bukvalno više ne smemo iz kuće da izađemo. Evo jutros otišao sam do benzinske pume i Albanac nije hteo da mi sipa gorivo samo zato što imam leskovačke tablice. Oseća se napeta atmosfera u vazduhu, tenzije su ogromne, ne pamtim da je ovako bilo. Ako se situacija ne smiri ne preostaje nam ništa drugo nego da se selimo odavde“, istakao je on za Blic.

BONUS VIDEO: Ima li vlast u Beogradu konkretnu buduću politiku za rešavanje Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar