nova godina beograd
Ilustracija: Shutterstock

Komunalna milicija prekinula je sinoć oko sat vremena posle ponoći ilegalnu žurku na Starom sajmištu u Beogradu, a organizatore i goste čekaju paprene kazne. Za razliku od brojnih prethodnih situacija, komunalna milicija sada je kazne pisala i gostima žurke, zbog čega će morati da iz džepa izvade po 5.000 dinara, dok će organizator morati da plati od 50.000 do 150.000 dinara.

Organizatoru korona žurke određeno je zadržavanje do 48 sati, a, kako je reč o fizičkom licu, njega čeka novčana sankcija od 50.000 do 150.000 dinara. Pretpostavlja se da će protiv pomenutog organizatora biti podneta i krivična prijava za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do čak tri godine.

Pročitajte još:

Inače, dosad nije bila toliko česta praksa da komunalni milicajci pišu kazne i gostima žurke. Ipak, tokom jučerašnje akcija, odnosno razbijanja korona žurke u jednom hangaru, svim prisutnim licima napisane su i kazne za nenošenje maski.

Građane zbog kršenja ove mere čekaju kazne od 5.000 dinara,  odnosno 2.500 dinara ukoliko plate u roku od osam dana.

Podsetimo, u proteklih nekoliko nedelje komunalni milicajci sprovode intenzivne „racije“ ugostiteljskih lokala. Tako je sredinom ovog meseca komunalna milicija upala u lokal u Ulici Ilije Garašina sinoć zatečeno oko 700 osoba i to nakon 20 sati.

Klub, vlasnici, ali i gosti kršili su sve moguće protivepideološke mere.

Podsećamo, na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba donete su nove mere u cilju suzbijanja koronavirusa u našoj zemlji, pa je tokom dana vikenda zabranjen rad ugostiteljskih objekata posle 14 časova. To znači da će svi kafići, restorani, tržni centri, kladionice i teretane danas i sutra biti zatvoreni.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar