Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

Inspekcija je tokom jučerašnje večeri, u saradnji sa Komunalnom milicijom, izvršila kontrolu 96 ugostiteljskih objekata, a u jednom kafiću je u vreme zabrane rada zatečeno čak 120 osoba. Očigledno ove građane nije sprečila situacija sa koronavirusom u našoj zemlji u nameri da se provedu.

Pomenuti lokal se nalazi u samom centru Beograda i bio je otvoren i pored zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon 20 sati. Sem kršenja zabrane o radu, u lokalu je u trenutku kontrole zatečen i znatno veći broj dozvoljenih lica.

„Reč je o lokalu koji se nalazi u centru grada. Turistički inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove su naložili pražnjenje lokala, a za rad nakon propisanog radnog vremena, kao i za nepoštovanje epidemiloških mera, napisani su prekršajni nalozi“, rekla je sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović za portal Mondo i dodala:

„U narednom periodu Sekretarijat će nastaviti sa svakodnevnim kontrolama poštovanja propisanih mera, zbog čega, kao i uvek, apelujem na odgovornost i poštovanje istih“.

Podsetimo, u Srbiji su još uvek na snazi mere zabrane, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u našoj zemlji. Tako ugostiteljski objekti rade do 20 časova, dok prehrambene prodavnice rade od 21 čas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar