Konačno saslušan Simo Spasić zbog pretnji novinaru „Južnih vesti“

Hronika 14. jun. 202216:46
Podeli:
Simo Spasić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, konačno je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a zbog pretnji koje je još pre deset meseci uputio doskorašnjem novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu.

Krajem avgusta prošle godine Spasić je poslao SMS preteće sadržine i to nakon što je zbog poruke koju je slao pre toga zamoljen da ne uznemirava novinara. Deset meseci je izbegavao saslušanje u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, iako je svakodnevno bio u medijima, kao i na skupovima opozicije u Beogradu, prenose Južne vesti.

Danas je konačno saslušan, potvrđuju iz te institucije.

S. S. je saslušan zbog krivičnog dela proganjanje. Nastavlja se sa preduzimanjem dokaznih radnji od strane Tužilaštva, nakon čega će biti doneta javna tužilačka odluka u kojoj će Tužilaštvo obavestiti javnost – navode iz OJT-a.

Pročitajte još:

Podsetimo, prvo saslušanje je bilo zakazano za kraj septembra. Tužilaštvo je radilo na utvrđivanju njegove adrese, a Spasić je rekao da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu.

Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. Prostorije koje je dobio po povlašćenoj ceni Udruženje i ne koristi, iako je prošlo više od godinu dana.

"Vas treba na kolac, krivo mi je što vama neko od porodice nije ubijen" i druge pretnje prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja.

BONUS VIDEO: Vesna Radojević o pretnjama KRIK-u, Vulinu, Danilu Vučiću 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar