Foto: Nova.rs

Komšije Miloratke Veljković (69) koju je usmrtio šarplaninac kog je godinama čuvala, šokirane su zbog tragedije koja se odigrala danas u dvorištu kuće Veljković u Sarajlijinoj ulici u Kragujevcu. Kako pričaju za Nova.rs, pas jeste bio agresivan, ali su ga uvek držali vezanog.

„Ona tog psa ima nekoliko godina, jako ga je volela. U početku je uvek bio pušten, međutim stalno je skakao na ogradu i lajao je, baš je bio agresivan. I onda su ga u jednom trenutku vezali u dvorište iza kuće i nisu ga puštali. Pre tri godine, kada smo pričali o tome, pas je bio štene ali i tad je bio jako krupan“, priča za portal Nova.rs stanar u Sarajlijinoj ulici u Kragujevcu.

I njihova druga komšinica potvrđuje da je pas stalno bio vezan u dvorištu, zbog čega nikome nije jasno kako je uopšte do ovoga došlo.

„Nisam videla šta se desilo jutros, zapravo nisam znala da se bilo šta i desilo sve dok nisam čula policijska kola i sanitet Hitne pomoći. Tek kasnije sam čula na vestima, pa sam razgovarala i sa komšijama i nikome nije jasno kako je mogao da je ubije taj pas jer je uvek bio vezan duboko u dvorište. Eno, policija je još tamo, tu su joj deca i suprug. Strašno“, priča komšinica za Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Iz Policijske uprave u Kragujevcu potvrđeno je za Nova.rs da su danas prepodne primili poziv u vezi ovog događaja, ali kako nam je rečeno, još nema zvaničnih informacija jer su kolege i dalje na terenu.

Kako je jutros preneo lokalni portal „U centar“ , ekipa Hitne pomoći koja je izašla na teren morala je da sačeka policiju kako bi uopšte ušla u dvorište jer je pas bio veoma agresivan.

Bonus video: Klima zapalila stan u Užicu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare