Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stanimir B. (74) ubijen je u zatvoru u Padinskoj Skeli gde je služio kaznu od 30 dana zbog bacanje petarde, a u zatvor je otišao jer nije platio novčanu kaznu od 30.000 dinara.

Ovaj događaj šokirao je Srbiju, ali i komšije nesrećnog penzionera koji je danima mučen, a zbog njegove smrti pokrenut je disciplinski postupak protiv sedam stražara, a smenjen je i upravnik zatvora u Padinskoj Skeli.

Pročitajte još:

„Nisam ni znao da je u zatvoru. Samo su mi jednog dana pozvonili na vrata i dali telegram da je Stanimir umro. Zvao sam njegove sinove, mislili su da je prirodna smrt. Na sahrani su saznali da je ubijen u zatvoru u Padinskoj Skeli“, kaže jedan od komšija pokojnog penzonera.

„Žena mu je umrla, a sinovi su nakon 40 dana otišli u Beč. Tek sam kasnije čuo da je osuđen jer nije imao da plati 30.000 dinara. Koliko mi se čini zbog petarde“, dodaje sused.

Stanimir je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali usled straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom.

Sutradan se zdravstveno stanje Stanimira znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija osuđenik je preminuo.

Za njegovo ubistvo su osumnjičena trojica zatvorenika koji su takođe izdržavali kazne zbog prekršaja. Oni su saslušani u Višem tužilaštvu u Beogradu i određen im je pritvor.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih u policijskoj akciji „Armagedon“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare