Policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Policija u Lajkovcu uhapsila je B. S. (40) iz obližnjeg sela, osumnjičenog da je oštrim predmetom, najverovatnije sekirom, u glavu udario svog oca, B. S. (73), koji je od zadobijenih povreda na mestu preminuo.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova. Uz krivičnu prijavu, kako je saopšteno iz PU Valjevo, biće priveden tužiocu na saslušanje.

Da se nešto čudno dešava u trošnoj kući u selu kod Lajkovca, posumnjao je drugi sin ubijenog starca, N. S, koji živi u Beogradu. Prošlog četvrtka, naime, poslao je ocu novac postnetom, a kada ga je pozvao telefonom da mu izdiktira broj uputnice, začuo je žučnu svađu oca i brata. Utom se čuo tup udarac i glasno zapomaganje oca. Posle pola sata, ponovo je pozvao, sve se ponovilo, da bi se veza prekinula i više oca nije mogao da dobije telefonom, pišu Novosti.

Pročitajte još:

„U petak je on zvao kuma, izdiktirao mu broj uputnice, zamolio ga da odnese ocu“, priča pokojnikov sinovac Miloje S. (40).

„S obzirom na to da nije odlazio kod njih, zbog preke naravi B. S, kum me je zamolio da odnesem papir sa brojem postnet uputnice. U subotu sam otišao na posao, a B. S. se iznenada pojavio u našem dvorištu. Supruga ga je pitala gde mu je otac, jer ga niko nije video u zaseoku već dva dana, a on je mirno odgovorio: „Eno ga kod kuće, leži mrtav“. Nismo verovali, ni tome pridavali pažnju, dok me u subotu uveče nije pozvao brat iz Beograda, ispričao mi za očevo zapomaganje i da pretpostavlja da je on mrtav“, kaže on.

Odmah je, kaže Miloje, otišao do kapije bliskih rođaka i brata od strica zatekao kako sedi u dvorištu. Upitao ga je gde mu je otac, a on mu je navodno rekao da leži u kući sav ukočen, piše medij. Miloje je odmah pozvao policiju u Lajkovcu.

„Kada je stigla policija, strica su zatekli mrtvog na krevetu u sobi, a B. S. je mirno sedeo na verandi i jeo šećer“, kaže Miloje.

„Ne znamo čime ga je usmrtio. Čuli smo da je oca nekim oštrim predmetom udario po glavi na spavanju i stric je, kažu, odmah umro. Brat je ranije, kad mu dođe ‘žuta minuta’, nasrtao na ljude po komšiluku, upadao u dvorišta, tvrdio da je to njegova kuća“, kaže on.

Tukao oca i ranije

„Živeli su njih dvojica samo od socijalne pomoći koju prime, a kad novac potroše snalazili su se kako znaju i umeju“ pričaju komšije.

„Sin se sukobljavao sa meštanima, tražio pare od ljudi, nabeđivao ih da mu duguju, više puta je prijavljivan, ali niko nije ništa preduzimao. Tukao je oca, a jednom je i kuću zapalio, jedva su vatrogasci spasli da cela ne izgori“, kažu oni.

BONUS video: Pucnjava u centru Zemuna

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar