Duna Tisa Dunav, Dunav, Tisa, Dunav, kanal
Foto: Shutterstock

Namera da se druže, zabave i okupaju na kanalu Dunav-Tisa-Dunav na samom ulazu u Lovćenac bila je fatalna za Elzina K. (14) i Eldina R. (16) iz Feketića. Drugari od malih nogu utopili su se u kanalu, samo pedesetak metara od glavnog magistralnog puta, a njihova beživotna tela pronađena su u subotu po podne.

Po prvim informacijama, dečaci su skočili u vodu, ali kako nisu znali da plivaju, oni su se udavili. Vrlo brzo su izvučeni iz vode i na njima nije bilo tragova nasilja.

Pojavile su se ne, istina nezvanične informacije, da je prvo jedan dečak ušao u vodu i da su upetljao u travi, koja inače raste u kanalu, a drugi je pokušao da mu pomogne i zajedno su se udavili u mutnoj vodi…

Vest o tragediji dvojice dečaka je odmah prostrujala ovim maloiđoškim selima, a veliki broj rođaka davao je podršku članovima ovih dveju višečlanih porodica. Skrhani bolom, roditelji tragično preminulih momaka nisu imali snage da bilo šta izuste. Širom otvorene kapije i žene u suzama i s belim maramama samo su mogle da nagovešte razmere nesreća koja je zadesila dve kuće.

Duna Tisa Dunav, Dunav, Tisa, Dunav, kanal
Foto: Shutterstock

Molim vas da razumete, mnogo im je teško. Niko ne zna šta se tačno dogodilo, samo su nam doneli crne i strašne vesti. Svi smo u šoku, ne znam ni sam šta bih rekao, a da ne zaplačem i ja – kaže nam Bedžet Krasnići, brat od strica nastradalog Elzina. – Bilo je toplo, otišli su da se okupaju, a šta se posle desilo, niko ne zna. I mi čekamo da nam zvanično neko kaže. Ne možemo da verujemo da se više nikada neće vratiti.

Potreseni su bili i meštani Feketića, koji o dečacima imaju samo reči hvale. Pričaju kako su zajedno išli u OŠ „Nikola Đurković“, bili vesela, kulturna i učtiva deca, koja su uvek bila spremna da pomognu drugima.

Mnogo nam je žao jer su zaista bili dobra i vredna deca, oca jednog od njih, Idriza, zna i poštuje celo selo, priča Zdravko N.: „Ovo je velika tuga za naše selo.“

Inače, na istom kanalu, samo nekoliko stotina metara dalje, u oktobru prošle godine, u saobraćajnoj nesreći, nastradalo je troje mladih ljudi, takođe iz ovih sela.

„Za osam meseci tu je nastradalo petoro dece. Taj kanal niko ne kontroliše, a leti bude gužva kao da je neko kupalište, a ne sistem za navodnjavanje. Obodi su betonski, a na dnu su sigurno cevi i moguće da su se deca okliznula ili udarila u to – kaže komšinica E. D.

„Celu noć se samo jauk čuo. Mlađa deca su sklonjena po familiji da ih bar malo poštede, ali su svi odmah pitali za brata i što ih nema. Svima nam je jako žao što su se dva mlada života tako ugasila. Sada su svi u šoku i obavezama da pripreme papire i sve ostalo što je potrebno za sahranu. Pravi bol će tek kasnije doći.“

Kako svedoče meštani, baš u trenutku kada se pronela vest o tragediji i kada su je gotovo i svi mediji objavili, ovde su se održavali „Dani višnje“, sa sve muzikom i vatrometom. Nikome, kažu, nije palo na um da prekine proslavu, da utiša bar muziku, niko nije pomislio kako je tim ljudima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare