Komšije čedomorke iz Popovića: Nismo ni znali da je trudna

Hronika 25. maj. 202021:59
Podeli:
Foto:Shutterstock

Dragana R. (26) iz Malog Popovića sumnjiči se da je, nakon što se porodila, dete bacila u septičku jamu ili poljski ve-ce.

Za ovaj slučaj saznalo se kad je žena otišla u bolnicu zbog zdravstvenih komplikacija. Budući da je konstatovano da se žena nedavno porodila, a da nije želela lekarima da priča o bebi, obaveštena je policija.

„Niko nije znao da je Dragana trudna. Sustigla je u petak ili subotu mog supruga koji je bio na biciklu, a koji ništa nije ni tada primetio“, kaže za naše medije meštanka Malog Popovića, komšinica Dragane R. za koju se sumnja da je nakon porođaja dete ubila.

Dragana R. (26) iz Malog Popovića sumnjiči se da je, nakon što se porodila, dete bacila u septičku jamu ili poljski ve-ce. Za ovaj slučaj saznalo se kad je žena otišla u bolnicu zbog zdravstvenih komplikacija.

Budući da je konstatovano da se žena nedavno porodila, a da nije želela da priča o bebi, obaveštena je policija.

„Policija je otišla do njene kuće i pretražila je. Telo bebe pronađeno je u okviru dvorišta kuće u kojoj je Dragana živela, u septičkoj jami ili poljskom veceu“, kaže izvor.

Dragana R. u kući živi sa sestrom, dvojicom braće i majkom, pričaju meštani Malog Popovića. Kako dodaju, u pitanju je porodica koja se doselila sa Kosova. Draganin otac je, dodaju, preminuo.

Pojedine meštane je vest iznenadila jer, kako tvrde, nisu ni znali da je Dragana, koju opisuju kao „kulturnu“ devojku, trudna.

„Dragana je zaposlena u jednoj prodavnici u susednom mestu Glogovac. Suprug ju je video u petak ili subotu, sustigla ga je dok je bio na biciklu. Do tog dana je radila u prodavnici. Niko nije znao da je trudna niti se to primećivalo“, priča jedna meštanka.

Istragu je vodilo najpre Više javno tužilaštvo u Jagodini za krivično delo teško ubistvo, ali se ipak sada predmet nalazi u Osnovnom javnom tužilaštvu, a delo je kvalifikovano kao ubistvo deteta pri porođaju. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina. Naložena je odbukcija tela bebe i čekaju se nalazi. Dragana R. i dalje se nalazi u bolnici i njeno saslušanje u tužilaštvu tek sledi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar