Foto: Shutterstock

Javnobeležnička komora Srbije demantovala je danas tvrdnje Ministarstva unutrašnjih poslova da je uhapšeni Ž.B. iz Pančeva beležnik.

Nijedna osoba koja obavlja javnobeležničku delatnost nije uhapšena, a osobi sa inicijalima Ž.B prestala je javnobeležnička delatnost pre više od sedam godina, saopšteno je iz JBK.

Kako je navedeno, Ž.B. je obavljao javnobeležničku delatnost u Pančevu od septembra 2014. do oktobra 2015. godine kada je suspendovan, nakon što je kontrolom Komore utvrđeno niz nepravilnosti u njegovom radu.

U disciplinskom postupku izrečena mu je kazna oduzimanja prava na obavljanje javnobeležničke delatnosti, a konačno je rešenjem ministra pravde utvrđeno da mu je prestala delatnost pismenim otkazom 30. decembra 2015. godine.

Prema ranijem saopštenju MUP, javni beležnik Ž. B. (1960) je uhapšen zbog sumnje da je jednom advokatu overio kupoprodajni ugovor na iznos od 40.000 evra, iako je znao da on nema ovlašćenje da ga zaključi i na taj način mu omogućio da protivpravno prisvoji novac.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar