Foto: MUP Srbije

Pripadnici MUP u Kikindi i novoformirane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine podneće krivičnu prijavu protiv odgovornog lica jednog privrednog društva u tom gradu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nepreduzimanje mera zaštite životne sredine i unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Inače, Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala osnovana je na inicijativu ministra policije Aleksandra Vulina, a današnja akcija izvedena je u saradnji sa Pokrajinskom inspekcijom za zaštitu životne sredine i Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi.

Foto: MUP Srbije

U akciji je prilikom kontrole u krugu privrednog društva ustanovljeno da je oko 33 tone opasnog otpada skladišteno suprotno Zakonu o upravljanju otpadom.

Foto: MUP Srbije

Protiv pedesetsedmogodišnjeg odgovornog lica biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a inspekcija za zaštitu životne sredine mu je naložila da otpad u zakonskom roku preda na zbrinjavanje ovlašćenom operateru.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar