Goran Džonić, porodica Đokić, Djokić, tužilaštvo, sud, policija
Foto: Miljana Isailović/Privatna arhiva/Nova.rs

Optužnica protiv bivšeg vatrogasca Gorana Džonića (60) iz Moravca kod Aleksinca, koji je optužen da je 27. septembra prošle godine ubio Gorana Đokića (57), brata od strica, snaju Gordanu (56) i bratanicu Lidiju (26), još uvek nije podignuta iako je prošlo više od godinu dana od ovog monstruoznog zločina. Od najave tadašnjeg ministra Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da iza ovog zločina stoji grupa monstruoznih ljudi, pa do vraćanja optužnice četiri puta na doradu, bili smo svedoci mnogih grešaka koji su napravljeni u istrazi ovog slučaja.

Od kada je prijavljen nestanak porodice Đokić iz Aleksinca cela Srbija je netremice pratila svaki trag do trenutka kada je saopšteno da su, nažalost, pronađena spaljena tri tela za koja se ispostavil da su upravo Goranovo, Gordanino i Lidijino.

Tim povodom, tadašnji Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na Televizju Pink rekao je da policija ima sazanja da je u tom zločinu učestvovalo više osoba i da je da je policija došla do „veoma neoborivih dokaza“ o ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinaca i čestitao im na tome.

„To su ljudi koji su ovo rasvetlili“, rekao je tada Vulin.

Od „neoborivih dokaza“, usledila su hapšenja prvo Gorana Džonića, brata od strica ubijenog Đokića, pa onda njegovih sinova Stefana i Milana, do trojice muškaraca braće Jojke, Kostadina M. i Aleksandra M., kao i bivšeg policajca Marka Momčilovića iz Žitkovca. Za četvrtim licem je raspisana potraga.

Prvo je pušten bivši policajac, a potom i braća Jojke, da bi na kraju bili pušteni i sinovi Milan i Stefan Džonić. O licu za kojim je raspisana potraga se više niko nije oglašavao, pa se ne zna, da li se traži još uvek.

Stručnjaci su navodili da su svi dokazi koji su pronađeni kod Džonića u samom početku istrage dovoljni da se podigne optužnica protiv njega, ali nije jasan razlog zašto to nije do sada učinjeno.

Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Nišu nekoliko puta je odbio da potvrdi optužnicu koju je protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana podnelo Više javno tužilaštvo, da bi početkom novembra i drugooptuženi Stefan Džonić bio pušten na slobodu.

Pročitajte još:

„Najveći problem za podizanje optužnice protiv Stefana Džonićan su loši, odnosno slabi dokazi usled čega je i pušten zato što je imao alibi, kao i ostali osumnjičeni koji su sada na slobodi“, navodi sagovornik Nova.rs

Dva oružja, jednom nema traga

U obdukcionom nalazu ubijenih Đokića navodi se da su ubijeni iz dva različita pištolja. Jedan je pronađen u kući Suzane Džonić, Goranove supruge, u Aleksincu. Od drugog pištolja nema ni traga, niti se igde pominje.

Foto:Nova.rs

Takođe, Suzana Džonić tri puta ga je posetila u pritvorskoj jedinici Kazneno – popravnog zavoda u Nišu, pre nego što je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Od samog saznanja da je imala dozvolu da poseti supruga, nametalo se pitanje, kako je moguće da joj je bilo omogućeno da poseti supruga pre nego što je saslušana i time se ostavi mogućnost da usklade svoje priče.

Po nalogu Višeg suda u Nišu, Više javno tužilaštvo je treći put dopunilo i doradilo optužnicu.

“Optužnica još uvek nije potvrđena, ali se očekuje u nekom najkraćem vremenu odluka suda. Zadnji put je vraćena da bi se tužilac bolje spremio sa dokazima, nakon čega je tužilaštvo odradilo dodatno neki deo posla i sada uveliko radimo na najnovijem preispitivanju optužnice. Odluka se očekuje u najkraćem mogućem roku“, rekao je za Nova.rs portparol niškog Višeg suda Miško Radivojević.

BONUS VIDEO: Privođenje žene osumnjičenog ubice iz Aleksinca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar